Calvó defensa el paper d'Andorra en el repte del canvi climàtic

La ministra ha intervingut telemàticament a l'ONU per explicar els esforços del país per abordar l'acció climàtica

La ministra durant la seva intervenció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha participat avui telemàticament al debat de l'ONU 'Entregar accions climàtiques: per a les persones, el planeta i la prosperitat’ a una setmana de la celebració de la COP26, segons informa l'executiu en un comunicat. Aquesta reunió ha estat convocada per el presidentde l'Assemblea General de les Nacions Unides, Abdulla Shahid, per debatre l'escletxa de les capacitats tècniques i financeres actualsnecessàries per a limitar l’increment de la temperatura global 1,5 graus. Tambés’han intercanviat les millors pràctiques per abordar l'acció climàtica, així com tots els reptes estructurals per a la sostenibilitat que s’han agreujat en el temps de pandèmia.

Govern informa que la ministra ha defensat el paper d'Andorra en el repte del canvi climàtic i en aquest context ha explicat que“Andorra creu fermament en la internacionalització dels costos” derivats de la crisi climàtica i per això ha impulsat la creació d’un preu pel carboni. Així mateix,Calvó ha defensat que l’acció climàtica, i en particular la transició energètica, han d’anar de la mà de finançament per no deixar ningú enrere i impulsar el canvi d’hàbits necessari entre la societat.

D'altra banda, la ministra ha explicat que el Govern ha promulgat la creació d'un fons verd per al clima que permet finançar accions concretes comla reducció de les tarifes del transport públic, incrementar les ajudes a l’eficiència energètica dels habitatges o apostar per la compra de vehicles elèctrics. També ha demanat als països que defensin l'Acord de París.

Conferència sobre el Canvi Climàtic COP26

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP26, que aquest any se celebra entre el 31d'octubre al 12 de novembre de 2021 a Glasgow (Regne Unit), se centrarà en recuperar, en l’actual context postpandèmia, l’ambició climàtica entre la comunitat internacional, segons informa Govern. En aquest context, el cap de Govern, Xavier Espot, participarà en la reunió d’Alt Nivell per als caps d'estat i de govern, que se celebrarà l’1 i el 2 de novembre. Per la seva part, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, estarà present a Glasgow per participar en la reunió d’Alt Nivell per a Ministres de Medi Ambient, entre el 9 i l’11 de novembre.

tracking