Recerca de dies

Mort a Engolasters

Els submarinistes localitzen el cos d’un jove de 23 anys submergit a l’aigua que havia desaparegut
la matinada de dissabte

L'ambulància que va traslladar el cos del jove, de 23 anys.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cossos de rescat van començar la recerca d’un jove de 23 anys de nacionalitat andorrana a les 14.30 hores d’ahir i no gaire temps després es va confirmar el pitjor dels escenaris. El cos sense vida va ser trobat al fons del llac d’Engolasters. Lamentablement les hipòtesis apuntaven cap a aquesta possibilitat després que una persona que passejava pel llac va veure roba i unes claus a la riba del llac i va donar avís a la policia.

Ràpidament es van mobilitzar tots els equips de rescat amb submarinistes que es van endinsar a les fredes aigües del llac amb el mal pressentiment que el jove havia decidit posar fi a la seva vida. L’autòpsia ha de revelar si la causa de la mort va ser per hipotèrmia o per ofegament. Fonts dels membres de salvament van afirmar que sense la roba hauria estat molt difícil la localització, ja que hi ha zones on la profunditat arriba als 15 metres.

Als membres de l’equip de rescat els va sobtar trobar la roba i unes claus, que van poder verificar que coincidien amb la descripció que la família havia fet i les claus també eren de la seva propietat. Aquest va ser un element cabdal per a la ràpida trobada del cos, ja que no hi havia grans indicis d’on podia haver anat el noi, que no era la primera vegada que marxava de casa.

El fet que no duia telèfon mòbil va dificultar la localització, ja que no va ser possible seguir el rastre del senyal a través de les antenes, un mètode que s’utilitza habitualment en el cas de persones desaparegudes.

En realitat, la recerca va començar la nit de dissabte. El noi vivia amb la seva mare a Andorra la Vella i la matinada del mateix dia se li va perdre la pista. La policia va posar en marxa el protocol que és habitual en aquests casos i en les primeres hores de recerca d’una persona, com és alertar els agents de fronteres, preguntar a taxis i autobusos, hospital, familiars, amics i visitar les zones per on habitualment acostuma a moure’s la persona.

En el cas d’aquest jove el resultat va ser negatiu, però tractant-se d’una persona adulta no és possible fer res més sense una denúncia formal. Aquesta es va fer precissament ahir al matí, quan la preocupació de la mare va anar en augment i era necessari aquest tràmit per activar l’ordre a les policies veïnes per si el noi havia decidit sortir del país cap a França o Espanya.

De fet això era el que es pensava al principi. Ja havia marxat un cop sense avisar i se’l va localitzar fora d’Andorra. Algun altre cop deambulant pels carrers del Principat, així que en un primer moment ningú va pensar en un final tan tràgic.

A la documentació de la policia no hi consta cap conflicte amb aquest noi, però segons ha pogut saber el Diari, actualment tenia alguns problemes psicològics. Ahir es desconeixia què el podia haver empès a prendre la decisió, i segurament de les converses amb la família sigui possible entreveure si hi havia algun motiu de pes que el va fer distorsionar la realitat.

No tan sols es van mobilitzar policies i bombers. Els agents de circulació d’Escaldes-Engordany a Engolasters, que tenen competència fins a la baixada del camí que voreja el llac, també hi eren presents. La policia els va demanar que efectuessin el tall de la totalitat de l’accés al camí (fins a la baixada passada la caseta dels guardes de FEDA) que voreja el llac, així com el tancament de l’accés a l’aparcament de dalt de tot, el que correspon al restaurant Llac i Cel.

El vehicle del grup caní, de la policia i de la batlle.

Els bombers a la caseta de FEDA.

Control de la policia.

tracking