Electricitat

El preu actual de la llum es mantindrà l'exercici vinent

El director general de FEDA assegura que no s’apujarà perquè el cost de la compra d’energia a Espanya i França està pactat i és fix

Signatura de l'acord entre FEDA i l'Adelca.AGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) no incrementarà el preu de la llum l’any que ve malgrat les fluctuacions que té el mercat i que han provocat que a la major part dels països d’Europa el cost de l’electricitat hagi augmentat significativament respecte de l’any passat. Així ho va confirmar el director general de FEDA, Albert Moles, preguntat pels periodistes durant una roda de premsa en què acompanyava l’Adelca, l’associació d’instal·ladors del país, que van escenificar ahir al matí l’aliança que els unirà per tal d’enfortir el sector de cara a poder afrontar amb garanties la transició energètica.

El director general de la parapública va destacar, respecte a la possibilitat d’un increment de preus de l’electricitat a Andorra a partir de l’any vinent, que “tenim acords signats i gran part de l’electricitat que comprem a França i Espanya està tancada en un preu fix”. El màxim responsable de la companyia elèctrica va afegir que “tenim el compromís de mantenir els preus”.

Moles va confirmar que ja s’ha fet avinent de la no apujada de preus al pressupost per al curs vinent a Govern.

CONVENI ENTRE FEDA I L'ADELCA PER LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA

FEDA i l’Adelca, l’associació d’instal·ladors del país, van signar ahir un conveni per tal d’enfortir el sector de cara a poder afrontar amb garanties la transició energètica. El director general de l’elèctrica, Albert Moles, va destacar que “la col·laboració que sorgeix d’aquest conveni és molt important. Tant de cara a la formació que es farà per tal que els associats de l’Adelca puguin tenir certificacions pertinents, com per afrontar el repte de la transició energètica i també els canvis de comptadors cap als de tipus intel·ligent”. Edgar Francome, president de l’Adelca, va afegir que “per nosaltres és molt important poder comptar amb aquestes homologacions i aquesta formació per poder participar en les instal·lacions de la xarxa de calor i en el desenvolupament de les energies renovables”. L’entitat sense ànim de lucre compta amb una setantena d’empreses associades.

tracking