Requisits Covid per esquiar

Els països europeus comencen a resoldre l’interrogant sobre les condicions per accedir a les estacions aquesta temporada d’hivern.

Esquiadors fent cua a Pal-Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’arribada de la temporada d’esquí cada vegada més a prop, els països amb més tradició pels esports d’hivern van dissenyant quines mesures adoptaran a les pistes. L’eix principal d’aquests protocols es basa en l’obligatorietat –o no– del passaport Covid per esquiar.

A Andorra no caldrà el certificat per esquiar i el que succeeixi a la restauració serà homogeni a tot el país, amb la qual cosa els establiments de pistes poden acabar tenint la potestat de demanar-ho. La mascareta es planteja obligatòria només en els espais interiors, inclosos telecabines. En canvi, al telecadira i a la cua dels remuntadors serà recomanada. Són mesures molt similars a les que planteja França, que mentre la situació sanitària no empitjori tampoc demanarà el certificat Covid. En aquest cas, l’administració francesa obligarà cada estació a elaborar el seu propi protocol per controlar els possibles contagis que es produeixin durant la temporada. També es podrà esquiar sense passaport Covid a Suïssa, tot i que en aquest cas als restaurants de les estacions d’esquí sí que es demanarà el document, i la mascareta s’haurà de portar al telecabina. El país helvètic dona competències als seus cantons per endurir les normes si la incidència de la pandèmia s’agreuja, i de fet, l’estació de Fidersiser Heuberge sí que exigirà el certificat Covid per a totes les activitats a les seves instal·lacions.

Per altra banda, Àustria sí que ha decidit implementar l’obligatorietat del passaport Covid a les seves pistes d’esquí, on també s’haurà d’utilitzar una mascareta FFP2. Aquestes són les mesures fonamentals d’un pla de 3 fases que se suavitzarà o endurirà segons els casos de Covid. La temporada d’esquí començarà a la primera fase, la més laxa, en què no hi haurà limitació d’aforament. En els locals après-ski a la fase 1 es podrà entrar amb el passaport Covid o amb un test PCR negatiu, i a les altres fases només amb el passaport Covid. Finalment, Itàlia ha implementat l’obligatorietat de tenir el Green Pass (un document que acredita la pauta de vacunació completa) per als majors de 12 anys. Una mesura que anirà acompanyada d’un aforament del 50% en els remuntadors, però que estudien augmentar fins al 80%.

Qui encara no s’ha pronunciat és Espanya i Catalunya.

MESURES COVID

-SUÏSSA

En línies generals, no exigirà el passaport Covid per esquiar, però sí per entrar als restaurants de les estacions. La mascareta serà obligatòria al telecabina.

-ÀUSTRIA

Certificat Covid i mascareta FFP2, obligatoris. Sense límit d’aforament a pistes. Als après-ski hi podran entrar els no vacunats amb un test PCR negatiu.

-FRANÇA

No demanaran el passaport Covid. Cada estació ha de presentar el seu protocol.

-ITÀLIA

Exigeix la vacunació completa als majors de 12 anys. Remuntadors al 50% o al 80% d’aforament.

tracking