Tecnologia

L'agència de cibereguretat operarà durant el primer trimestre del 2022

El Govern planteja també la creació d'una llei de ciberseguretat per a adaptar el marc normatiu

Cèsar Marquina ha presentat l'agència de ciberseguretatSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha previst que l'Agència de Ciberseguretat pugui estar operativa el primer trimestre del 2022. Així ho ha comunicat aquest matí Cèsar Marquina, secretari d'Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics. De fet serà el propi secretari d'Estat qui estigui en un primer període al capdavant de l'agència.

La creació de l'agència forma part del desplegament de l'estrategia detransformació digital que ha emprés el Govern. En la mateixa es contemplen una sèrie d'objectius, com ara el desenclavament digital del país i l'adaptació del marc normatiu, eix aquest darrer en el què s'inclou la creació de la pròpia agència.

En paral·lel a la creació d'aquesta entitat es desenvoluparà també un equip de resposta a incidents, anomenat CSIRT. Aquest equip, segons ha apuntat Marquina, podrà tenir una resposta més ràpida en cas d'un ciberatac i gràcies a la col·laboració internacional tindrà més elements i maduresa per a fer-los-hi front.

A més a més, l'executiu també ultima l'aprovació d'una llei de ciberseguretat al llarg del 2022, en funció dels terminis del Consell General. Aquesta llei serà una transposició de la Directiva (UE) 2016/1148 sobre la seguretat de la xarxa i els sistemes d'informació.

tracking