Missió de l'OSCE

Costa fa d'observador a les eleccions de l'Uzbekistan

Els protocols Covid van ser estrictes.LIBERALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Grup Parlamentari Liberal i cap de la delegació andorrana a l’OSCE, Ferran Costa, va participar ahir en la missió internacional d’observació de les eleccions presidencials de l’Uzbekistan. Es tractava de la primera vegada que l’OSCE, conjuntament amb l’ODIHR, estava convidada a custodiar el correte desenvolupament dels comicis presidencials uzbeks. Costa ho va valorar “com a un gran pas endavant cap a la normalització democràtica de l'exrepública soviètica”, malgrat que també va fer èmfasi en mancances. En aquest sentit va puntualitzar que “caldrà seguir treballant per garantir la pluralitat d’uns comicis en què tot i que l’electorat pot triar entre cinc candidats l’actual president, Shavkat Mirziyoyev, és de llarg el candidat més conegut per la sobrerepresentació que té als mitjans de comunicació”.

Mirziyoyev, del Partit Democràtic Liberal, ostenta el càrrec des de l’any 2016.

La missió d’observació de l’OSCE-PA ha comptat amb 74 parlamentaris de 23 països, més 29 treballadors de l’organisme de 15

països diferents que també exerceixen tasques d’observació. La majoria dels equips d’observació, formats per dos o tres membres, es van desplegar a la capital, Taixkent. Costa va exposar que “la situació als col·legis electorals és d’absoluta normalitat i que es compleixen els requisits per a un exercici lliure del sufragi”.

La missió d’observadors de l’OSCE i l’ODIHR elaborarà un informe sobre tot el procés electoral.

tracking