Reportatge

Recollida rècord

Gairebé un miler i mig d’escolars han participat aquesta setmana a la recollida de brossa en espais naturals dins la campanya mundial ‘Clean Up Day’.

Escolars duent a terme la recollida de brossa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dedicar un dia a la conscienciació sobre la protecció de la natura. Durant 24 hores arreu del món, el Clean Up Day reuneix cada vegada més gent que, ja sigui a títol personal o a través de comunitats, dedica una part del seu esforç diari a la recollida de residus i a la neteja d’espais naturals.

Enguany, la jornada ha reunit 191 països i Andorra n’ha tornat a formar part per setena vegada. L’èxit d’aquesta edició, de fet, ha estat destacable, ja que els participants –en aquest cas, alumnes de 16 centres educatius– han ascendit als 1.478, 641 més que l’any passat. “Hem fet rècord de participació i hem donat totes les facilitats perquè aquest exercici es faci al llarg de tota la setmana i cada escola pugui escollir el dia més apropiat per dur a terme l’activitat”, va manifestar ahir la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant l’acompanyament d’una de les sortides dels escolars. “La iniciativa és molt important, ja que ajuda a conscienciar els alumnes sobre la neteja i cura que s’ha de tenir del medi ambient en un país de muntanya com el nostre”, va afegir Calvó. En aquest cas, la neteja es durà a terme al llarg de tota aquesta setmana com a mesura preventiva per la situació de pandèmia de la Covid. De moment, el voltant de la presa del llac d’Engolasters ha estat una de les zones que els escolars del Lycée Comte de Foix han netejat per recollir brossa de tot tipus. D’altra banda, els alumnes de tercer d’ESO del col·legi Sant Ermengol van recollir les deixalles que van trobar al voltant del centre, una activitat que està ajudant els joves a prendre consciència sobre la quantitat de brossa que es llança de forma incontrolada a la natura. “És important sensibilitzar els infants i joves per garantir que sigui una pràctica interioritzada en la seva vida adulta”, va ressaltar la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, també present a la sortida. “El fet de dur a terme l’activitat sobre el terreny suposa un aprenentatge per sempre. Poder-ho viure en directe segur que serà un record per a ells que segurament els farà reflexionar abans de llançar un paper o de deixar una llauna a terra”, va afegir la ministra.

La jornada ha comptat amb el suport d’Andorra Telecom com a patrocinador aportant les armilles i guants de seguretat.

tracking