l'hospital no es va veure afectat

La fallada de la història clínica paralitza les consultes dels metges

El sistema va caure durant dues hores, amb el consegüent malestar dels facultatius

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història clínica compartida ha suposat la connexió dels prestadors sanitaris i l’automatització d’un munt de processos. Un avenç tècnic que no tothom va acollir de bon grat i que ahir va provocar el malestar generalitzat en fallar durant dues hores al matí, amb la consegüent alteració de l’activitat d’unes consultes que ja en depenen molt. La història clínica guarda tota la informació dels pacients, per la qual cosa és una eina fonamental per consultar des de proves realitzades fins als fàrmacs que pren i també per generar noves receptes. La desconnexió va impossibilitar fer tota mena de tasques.

Una fallada que no va afectar l’hospital. De fet, la història clínica compartida és una espècie de sistema germà del que va néixer al centre sanitari però, segons van explicar fonts coneixedores, al SAAS és una mena d’intranet que va seguir funcionant sense problema.

El Col·legi de Metges ja apuntava fa uns mesos que era un programari antic que necessitava una revisió i assegurava que eren minoria els que rebutjaven el sistema pel que suposava quant al maneig d’informació sensible. De fet, aviat es farà un pas més quan el mateix pacient pugui guardar el seu expedient mèdic al telèfon mòbil un cop continuï el desenvolupament de l’app Andorra Salut que ha arrencat amb el certificat digital de vacunació i la resta d’informació Covid.

tracking