Espanya enviarà 20.000 vacunes i a final de mes n'arriben 2.500 de Covax

Tres persones amb la doble pauta entre els 13 nous positius de les darreres hores

Albares va anunciar l'enviament de vaccins a la reunió amb Ubach.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que el 76% de la població vacunable ja ha rebut les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 i que el ritme de vaccinació fa setmanes que s’ha reduït per falta de demanda, el ministeri de Salut segueix preparant l’arribada de noves unitats en previsió que més ciutadans decideixin injectar-se o s’hagi d’inocular noves dosis a les persones ja immunitzades. Per una banda, el govern espanyol, després de la reunió que la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir a Madrid amb el seu homòleg, José Manuel Albares, va anunciar l’enviament de 20.000 vaccins més a Andorra. Albares va indicar que el lliurament de les vacunes es farà en breu i que serà en condicions similars a les que van regir la remesa que Espanya ja ha fet arribar a Andorra. El titular d’Exteriors del veí del sud va dir que “la col·laboració bilateral durant la pandèmia ha estat exemplar”, mentre que Ubach va voler transmetre “l’agraïment” a Espanya per la seva “bona col·laboració durant la crisi sanitària”.

Paral·lelament a aquest anunci, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assenyalar ahir que a final d’aquest mes està prevista l’arribada de 2.500 noves dosis per part del projecte Covax. Tant aquestes vacunes com les provinents d’Espanya són de la farmacèutica Pfizer.

Actualització sanitària

El ministeri de Salut ha registrat 13 nous positius en les darreres 24 hores. Tres havien rebut la doble pauta de vacunació, segons va assenyalar ahir Martínez Benazet en la roda de premsa posterior al consell de ministres, en què va indicar que la pandèmia manté la dinàmica de fa setmanes “amb un primer repunt i després baixada i un impacte sanitari pràcticament nul”. Des del seu inici el nombre de casos totals de coronavirus s’eleva fins als 15.382, dels quals 84 són actius. L’hospital de Meritxell continua sense pacients Covid i els morts es mantenen en 130.

Respecte a les escoles, hi ha 15 aules sota vigilància activa (dues total i 13 parcial) i dues en passiva. No es té constància de nous brots específics a cap centre.

PASSEN DE VUIT A 12 LES SESSIONS DE PSICÒLEG SUBVENCIONADES

El Govern va aprovar ahir una modificació del programa d’atenció psicològica en el marc d’emergència sanitària causada per la Covid-19 per passar de vuit a 12 el nombre de sessions subvencionades als seus usuaris. El programa, destinat a reduir els efectes negatius en la salut mental de part de la població provocats, directament o indirectament, per la pandèmia, tenia ahir 25 pacients inscrits i comptava amb 18 psicòlegs. En el decret inicial s’estipulava que el programa preveia fins a vuit sessions per usuari: una inicial per fer l’avaluació del cas, sis de seguiment i intervenció i una darrera d’avaluació final. L’ampliació, que s’ha fet demanada pels professionals, l’haurà de sol·licitar, quan sigui necessari, el psicòleg que tracta l’usuari al ministeri de Salut. Cada sessió té un preu de 36 euros i el Govern n’assumeix el 65%.

tracking