justícia

Casadevall nega el malestar entre el Consell Superior i els advocats

L’òrgan està preparant la pròxima reunió, que se celebrarà a mitjan novembre

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va negar ahir al Diari l’existència de desavinences entre l’òrgan que representa i el Col·legi d’Advocats. “Aquest malestar entre el Col·legi i el Consell no és cert”, va assegurar amb contundència. Ara bé, el president va admetre que a l’última trobada celebrada amb els advocats “no ens vam posar gaire d’acord... va durar poc perquè hi va haver algun malentès”, però va recordar que l’objectiu d’aquestes reunions és “acostar posicions i treballar en harmonia”.

Sobre l’empara que el Col·legi ha atorgat a una lletrada acusada de deslleialtat professional, Casadevall es va limitar a dir que “des del Col·legi ja saben quina és la nostra posició i nosaltres coneixem la seva”. En aquest sentit, Casadevall va explicar que “no sempre estem d’acord en tot” perquè “els interessos del Col·legi no són els mateixos que els del Consell, però s’han d’anar acostant sempre que es pugui”.

L’última reunió que el Consell havia de celebrar amb el Col·legi d’Advocats havia de fer-se fa uns deu dies, però Casadevall va admetre que es va cancel·lar per la indisposició d’alguns dels membres del Consell, que havien d’atendre altres activitats. Ara bé, el president del Consell Superior de la Justícia va negar que s’hagin deixat de fer les reunions previstes i va assegurar que ja s’està programant la pròxima trobada, que es preveu que sigui a mitjan novembre.

El Col·legi d’Advocats fa temps que manifesta malestar pel que fa a la lentitud a l’administració de la justícia. Casadevall va admetre que cal agilitzar els procediments per “donar a l’administrat un servei de més qualitat”. Per aquest motiu, el ministre de Justícia, Josep Maria Rossell, el Consell Superior, el Col·legi d’Advocats i Procuradors i el Saig es van reunir per abordar el problema. Casadevall va informar que des de l’òrgan s’ha preparat un “pla de xoc” per guanyar celeritat en els procediments judicials que ja han presentat al Govern. Segons va detallar, “es tracta d’un document en què es demana un increment de la plantilla i dels recursos del Consell, així com modificacions legislatives” després d’analitzar “els mínims necessaris”. El Consell Superior resta ara en espera de la resposta del ministre per saber si decidirà preveure-ho al pressupost o atorgar un crèdit extraordinari.

tracking