Infraestructures

El Govern licita el concurs de l'heliport Nacional

La construcció de l'instal·lació tindrà un preu mínim de 4 milions d'euros

Tots els vols hauran d'aterrar a la CaubellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat en el consell de ministres d'aquest dimecres les bases del concurs pel disseny, construcció i explotació durant 30 anys de l'heliport d'Andorra als terrenys de la Caubella. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha detallat que la infraestructura haurà de garantir l'operativitat durant les 24 hores del dia amb una utilització de fins a 18 helicòpers monomotors i bimotors. A més, haurà de complir amb el certificat internacional OACI i plantejar un heliport d'aparells elèctrics (eVTOL) per si aquestes tecnologies s'acaben certificant pel transport de passatgers.

En les bases del concurs, formades per 4 plecs i 22 annexes, s'especifica que el gestor, a part de garantir l'operativitat de la infraestructura i permetre l'enlairement i aterratge d'aquelles aeronaus que hi puguin aterrar, també ha d'oferir espais d'aparcament i hangaratge. A més, haurà de coordinar l'espai aeri no controlat del país, el que obra la porta a la construcció d'una instal·lació similar en un futur en una altra ubicació.

El Govern s'ha posat en contacte amb una trentena d'empreses, entre elles gestors aeroportuaris, desencolupadors de tecnologies eVTOL, operadors d'helicòpters i portals de difusió de concursos públics perquè el concurs tingui concurrència internacional.

tracking