Esmenes al projecte de llei

El PS presenta esmenes al projecte de llei d'arrendament d'habitatges

Els socialdemòcrates asseguren que les mesures augmentaran el poder adquisitiu i milloraran el benestar de la població

Els consellers generals Roger Padreny i Carles SánchezPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socialdemòcrates Carles Sánchez i Roger Padreny han presentat avui 6 esmenes al 'Projecte de llei de mesures de protecció i de flexibilitació del mercat d'arrendament d'habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu'.

El PS proposa eliminar la definició d'habitatge de preu assequible que proposa el Govern, que especifica que "ha de ser un 25% inferior a la del mercat" i agafar com a referència el 30% de l'Ingrés Familiar Medià (IFM) "tal com estableixen les millors pràctiques internacionals", segons indica el partit en un comunicat.

Els socialdemòcrates també plantegen una pujada del salari mínim interpofessional per l'any 2023, per tal que assoleixi el 60% del salari mitjà. "És important fer una política laboral d'increment dels alari mínim per tal que aquest suposi un augment de la capacitat adquisitiva de la ciutadania, adequant-se al cost de la vida a Andorra", ha assegurat Roger Padreny.

En les esmenes presentades, Padreny i Sánchez demanen eliminar una excepció de l'article que fa referència a l'any de pròrroga del contracte de lloguer que permetria evitar la pròrroga al·legant l'execució "d'obres relatives a la seguretat, salubritat i higiene", ja que els socialdemòcrates consideren que es tracta d'una mesura "de calaix de sastre" per evitar la pròrroga.

Finalment, el PS també ha presentat esmena a l'article 1 del projecte de llei, perquè la pròrroga legal dels contractes de lloguer passi d'un any a dos; i una altra esmena per suprimir l'article 2 per evitar l'increment d'un 10% en els nous contractes. Els socialdemòcrates ho consideren una mesura inadequada a la realitat del mercat de l'habitatge a Andorra.

tracking