Pujol insisteix que els diners d'Andorra eren una deixa i demana l'absolució

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol n’ha demanat l’absolució i la dels seus set fills en el procés en què estan acusats, suposadament, de conformar una organització criminal que es va enriquir fent ús dels seus càr­recs polítics. A l’escrit de defensa, l’expresident insisteix que els diners que la família tenia a Andorra provenien d’una deixa que el seu pare, Florenci Pujol, els va deixar arran de la inestabilitat política i els riscos que assumia a causa del seu activisme polític.

Aquest seria, segons el relat dels Pujol, l’origen dels diners, uns 140 milions de pessetes dipositats al Principat en dòlars. La defensa relata que aquests diners no tenen relació amb la seva activitat política i que la voluntat de mantenir-los intactes pels citats riscos va fer que no els regularitzessin. De fet, en una compareixença al Parlament de Catalunya el mateix expresident va reconèixer que aquest és l’únic aspecte que se’ls pot adjudicar: el fet de no donar a conèixer l’existència i l’origen de la deixa.

No té la mateixa opinió el jutge instructor, Santiago Pedraz, qui considera que els indicis de la investigació conclouen la suposada comissió de diversos delictes, pels quals la Fiscalia demana fins a nou anys de presó per a l’expresident, 29 anys per al fill gran, 14 per a Josep Pujol i vuit per a la resta de germans. L’esposa de Pujol, Marta Ferrusola, està exclosa de la investigació per l’estat de salut.

tracking