rEPORTATGE

D'aula en aula

el cap de govern i la ministra d’Educació visiten l’escola de Santa Coloma i fan un llarg recorregut per diverses aules per conversar amb l’alumnat.

Espot i Vilarrubla entrevistats per l'alumnat.Xavi Prats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern i la ministra d’Educació, Xavier Espot i Ester Vilarrubla, van fer ahir un llarg recorregut per diverses aules de l’escola maternal i de primera ensenyança d’Andorra la Vella, i de segona ensenyança de Santa Coloma amb motiu de la inauguració de les noves dependències, acabades ja el curs passat i l’estrena oficial de les quals va ajornar la pandèmia.

Així, abans de l’acte oficial, el cap de Govern, la ministra, els directors de l’escola, el seguici oficial i la premsa van [vam] fer ronda per les aules de diverses edats, on van ser rebuts amb cançons assajades ad hoc, balls i explicacions sobre què estaven dibuixant els infants. Fins i tot, l’arribada dels responsables polítics va ser motiu d’una entrevista de tres alumnes de la classe Fènix, retransmesa en directe per Instagram i amb preguntes per al cap de Govern que ben bé haurien pogut estar fetes pels professionals. Per això, a cada aula una anècdota, amb els nens sense embuts fent preguntes al cap de Govern i aquest encantat de moure’s entre un públic afable i entranyable.

També va haver-hi temps per a la visita de caire més formal, com la que van protagonitzar els alumnes de secundària Ot, Lluc i Jordi per les noves dependències de l’escola de Santa Coloma. Una visita guiada que va agrair sobre manera Xavier Espot conclosa amb una actuació del grup de percussió Batocam, nascut al si de l’escola.

Pel que fa a la inauguració, el cap de Govern va destacar que el fet que l’educació no sigui una eina de confrontació política “ha enfortit el projecte educatiu del país”. Unes declaracions a les quals la ministra d’Educació va afegir que “l’ensenyament de qualitat també passa per tenir bons edificis”.

El projecte de la reforma va començar el 2018, ha tingut un cost de set milions i ha permès guanyar 1.500 metres quadrats, crear 18 aules i ampliar el pati.

tracking