landry riba es reuneix amb els seus homòlegs

Petició a la UE per reprendre les negociacions presencials

Andorra, San Marino i Mònaco acorden demanar-ho de manera conjunta a la Comissió Europea després d’un any i mig de pandèmia

La reunió de les delegacions es va fer a San Marino.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, es va reunir ahir amb els caps negociadors per a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) de Mònaco i San Marino. Durant la jornada de treball, que es va celebrar a la Ciutat de San Marino, els tres homòlegs van compartir l’estat de situació de les negociacions respectives. Els tres van coincidir a assenyalar que l’any i mig de pandèmia ha permès avançar molt en els treballs interns d’anàlisi de la normativa i identificar de manera clara quins dossiers són prioritaris per a cada país i quins dossiers no han de suposar una dificultat major durant les negociacions. En aquest sentit, van decidir sol·licitar de manera conjunta a la Comissió Europea reprendre al més aviat possible les reunions presencials i reprendre els dossiers considerats com a prioritaris per a cada país. La voluntat és tenir una perspectiva més definida i concreta del futur acord d’associació. Les tres delegacions també van acordar millorar la coordinació estratègica ja existent per sensibilitzar el Parlament Europeu i els països membres sobre l’acord d’associació.

Finalment, es va establir compartir les estratègies de comunicació nacionals sobre la negociació per extreure’n les bones pràctiques i trobar espais de cooperació en aquest àmbit, identificant la divulgació cap a la ciutadania com a element clau tant durant la negociació com de cara a una futura implementació.

APROPAMENT DE L'ESTAT DE L'ACORD D'ASSOCIACIÓ A PARLAMENTARIS FRANCESOS

De manera paral·lela a la celebració de la trobada duta a terme a la Ciutat de San Marino dels caps negociadors de l’acord d’associació amb la Unió Europea del Principat, Mònaco i San Marino, ahir al matí es va desplaçar fins a Andorra una delegació de parlamentaris francesos del Senat de l’Estat veí del nord, en el marc del Grup d’Amistat Andorra-França. Aprofitant aquesta visita, els tècnics de la secretaria d’Estat d’Afers Europeus van presentar el projecte d’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, així com el seu estat d’avançament, als representants de la cambra alta francesa desplaçats al país.

tracking