quarantè congrés del psoe

López es reuneix amb Anne Hidalgo, candidata del PS a l'Elisi

López, Hidalgo i Sébastian Vincini a València.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president socialdemòcrata, Pere López, es va reunir ahir amb Anne Hidalgo, candidata del Partit Socialista francès a les presidencials de França i actual alcaldessa de París.

López va aprofitar l’avinentesa per convidar Hidalgo a visitar el Principat per tal que pugui comprovar la incidència gal·la al país. En aquest sentit, va traslladar la necessitat d’ampliar les relacions bilaterals i la importància de la col·laboració amb les regions del sud de França per tal de millorar en aspectes com l’estat de les carreteres que uneixen ambdos territoris i possibles connexions ferroviàries, entre altres. Hidalgo i López es van trobar a València durant el quarantè congrés del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). Una cita política en què la candidata del PS a les presidencials franceses recull el premi Manuel Marín per la gestió municipal.

Així mateix, el president socialdemòcrata també es va reunir ahir amb Jean-Marc Germain, secretari de política europea del PS francès, i Sébastien Vincini, primer secretari del PS francès a l’Alta Garona. El president socialdemòcrata i Germain van aprofundir les relacions entre ambdós partits i van fixar una pròxima reunió a París amb Hidalgo. D’altra banda, amb Vincini van coodinar futures accions al Principat per a la campanya de la candidata a les presidencials, així com d’altres que organitzarà el PS per als francesos residents a Andorra.

Les eleccions presidencials gal·les tindran lloc entre el 10 i el 24 d’abril del 2022, mentre que els comicis legislatius es duran a terme el 12 i el 19 de juliol. Hidalgo se suma com a candidata a l’actual president de la República i Copríncep, Emmanuel Macron, i a Marine Le Pen.

tracking