x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ôbit

Mor l'exministra de Finances Susagna Arasanz

Era membre del Consell d'Administració de la CASS des del gener del 2020
Susagna Arasanz

Susagna Arasanz

Susanna Arasanz

Susagna Arasanz en una reunió del consell d'administració de la CASS de l'any passat

Susagna Arasanz en una reunió del consell d'administració de la CASS de l'any passat

Susanna Arasanz en una reunió del consell d'administració de la CASS de l'any passat

Actualitzada 14/10/2021 a les 16:21
L'exministra Susagna Arasanz Serra ha traspassat avui als 60 anys a causa d'una llarga malaltia. La difunta havia ocupat la cartera de Finances als governs de Marc Forné entre el 22 desembre del 1994 i el 21 de març del 2001, primer com a integrant d'Unió Liberal i després com a membre del Partit Liberal i ara era representant del Govern en el consell d'administració de la CASS. Arasanz havia arribat a la política en ser escollida consellera general per la circumscripció d'Andorra la Vella el 1997 compartint llista amb Pere Cervós.

Marc Forné ha recordat a Susagna Arasanz aquest matí com una gran companya durant el seu mandat i "voldria destacar que tant durant el meu primer mandat com al segon, la seva figura va ser una peça fonamental des del primer dia, podria dir que a banda de ministra de Finances era una mena de vicepresidenta". L'excap de Govern ha lloat la dilatada experiència i implicació de qui era representant del Govern al consell d'administració de la CASS. "Quan al país hi havia una forta crisi bancària ella va treballar molt, amb tot el que feia era molt punyent i tenia un gran coneixement de l'administració, de la funció pública i també de la política. Ho va fer molt bé. Quan es va adjudicar el túnel d'Envalira ella també hi va treballar i es va fer en el moment que s'havia de fer", ha comentat Forné afegint que "el record d'ella és molt bo, va ser una peça fonamental, estava sempre molt en contacte amb l'actualitat andorrana i administrativa del moment".

L'excap de Govern, Toni Martí, company de partit de Susagna Arasanz al Partit Liberal, ha manifestat també el condol i ha posat èmfasi a la "dignitat" d'Arasanz "no érem únicament companys de partit, érem molt amics. No cal que digui que em sap molt de greu i només tinc paraules d'agraïment per haver-la conegut. Andorra ha perdut una gran senyora amb una gran dignitat. Fins i tot, pel que fa a la seva mort, l'ha portat fins al final amb gran dignitat". Martí ha remarcat la feina que va fer Arasanz durant la seva etapa al ministeri de Finances "va fer una gran feina, tenia una visió de futur que pocs polítics tenien en aquell moment".


"Una persona excepcional"


Albert Pintat, excap de Govern i ministre de Relacions Exteriors amb Susagna Arasanz en la legislatura del 1997-2001, s’ha afegit a les mostres de condol i ha posat en valor “el rigor” d’Arasanz durant l’etapa en la que ambdós van coincidir a l’executiu. “Va demostrar ser una persona excepcional per la seva responsabilitat. Tota la seva trajectòria ha estat impecable de servei al país”, ha glossat.

Enric Pujal, company de gabinet d'Arasanz quan ell ocupava la cartera de Medi Ambient i Turisme en la primera legislatura de Forné i la de Turisme i Cultura en la segona, s'ha pronunciat en el mateix sentit destacant la feina de l'exministra i ha assegurat que "la recordo amb molt carinyo" i que tenia amb ella "una entesa cordial i molt bona. Era un gran valor al govern Forné". L’actual president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha lamentat la pèrdua de qui fou companya a l’executiu quan ell va ser ministre d’Economia i ha lloat la “gran vàlua professional” d’Arasanz. “Era una persona treballadora, de fortes conviccions i que sabia escoltar sense prendre les decisions a la lleugera. Sempre prenia decisions quan tenia els arguments suficients”, ha remarcat Casadevall.

Pere Cervós, company de llista a les eleccions generals del 1997, i ministra amb Susagna Arasanz del 1997 al 2001 s'ha referit a l'extitular de Finances com "una persona excel·lent, que li podies demanar qualsevol cosa. Era un referent, excepcional, treballadora, sense horaris i responsable. Sempre disposada a ajudar" i ha precisat que era "una líder, sempre estava en segon pla però tenia molta veu i tothom l'escoltava". Cervós ha indicat que d'aquella època electoral compartint llista "la recordo amb gran respecte. Ajudava als joves i a totes les persones per guanyar les eleccions quan no teníem cap garantia de guanyar".

Treballant fins al final
Susagna Arasanz va entrat al consell d'administració de la CASS com a representant escollida pel Govern el gener del 2020. El president de la comissió gestora del fons de reserva de jubilació i fins avui company en el consell d’Administració de la CASS, Jordi Cinca, ha lloat la figura d’Arasanz destacant el seu esperit “extremadament treballador”. “Encara aquest dilluns, tres dies abans de deixar-nos, estava mirant-se els papers de la CASS i fent-nos arribar comentaris malgrat estar en una situació precària i reclosa a casa”, ha apuntat. A més, Cinca també ha subratllat que una de les qualitats d’Arasanz era la seva discreció tot i haver ocupat altes responsabilitats governamentals i financeres durant la seva trajectòria.

Etiquetes
  • #11 pepe
    (21/10/21 11:29)

    si, mis condolencias y eso, pero ¿Pq es necesario q la CASS tenga un consejo de administración? item mas...¿Cuanto cuesta al año q la CASS tenga un consejo de administración? Y cuando digo cobrar, me refiero también a las dietas por asistencia, q es el truco legal para llevarse la pasta. Ya veo donde guardan a los vasallos del señor feudal, q le han servido bien.
    En resumen, q menudo pesebre tienen montado con el rollo de la CASS y la protección social y demás excusas con las q sangrar al trabajador por trabajar.

    Respondre
  • #10 Joan Baucis.
    (15/10/21 13:10)

    El meu més sentit condol a tota la Família Arasanz-Serra.
    Guardaré sempre el record de Sussagna, per la seva humanitat, senzillesa i amabilitat.
    Descansi en pau.

    Respondre
  • #9 Claudi Alonso Pallé
    (14/10/21 23:37)

    Completament una bona persona. Completament una obligació de record. Gràcies.

    Respondre
  • #8 Shalom
    (14/10/21 23:27)

    DEP , gran persona

    Respondre
  • #7 Anna
    (14/10/21 23:14)

    El meu mes sentit Pesam a tota la família per la gran pèrdua  , la Susagnna era una persona excel·lent . DEP.

    Respondre
  • #6 Francesc Aroca
    (14/10/21 20:09)

    Descansa en pau Susagna. Ha estat un honor conèixer-te tant com a persona com a professional.

    Respondre
  • #5 Maria
    (14/10/21 18:38)

    Una dona admirable i integra fins al final. Un exemple per tots els que l'hem conegut... treballadora incansable fins l'últim moment. Que la terra et sigui lleu. El meu més sentit condol a tota la seva família i amics.

    Respondre
  • #4 Marc V
    (14/10/21 16:42)

    Gràcies Susagna pels teus bons consells i per la teva amistat. Avui ens deixa una gran persona, molt humana i generosa. Una bona andorrana i amb una gran visió d'Estat i de país. Gran professional i molt treballadora. A reveure Susagna. Una forta abraçada a tota la seva família. 

    Respondre
  • #3 Tuga
    (14/10/21 14:42)

    DEP

    Respondre
  • #2 meritxell
    (14/10/21 13:24)

    Coneixer-te ha estat un plaer i un privilegi un exemple per totes les dones. Descansa en PAU

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts