Cinc federacions esportives participen en la prova de les bones pràctiques ambientals

El projecte vol que integrin la perspectiva de sostenibilitat ambiental i respecte de l'entorn natural diàriament i en esdeveniments

A la prova hi ha pres part cinc federacions: handbol, rugbi, natació, judo i vòleiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, i el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, han presentat avui els resultats de la prova pilot del nou codi de bones pràctiques ambientals en el sector de l'esport del país, segons informa l'executiu en un comunicat. El projecte vol definir un codi de bones pràctiques per a les federacions perquè integrin la perspectiva de sostenibilitat ambiental i respecte de l'entorn natural en el funcionament diari així com alhora d'impulsar esdeveniments i competicions esportives.

Ruiz ha defensat que "és imprescindible compaginar l'activitat esportiva amb la protecció de l'entorn natural". En aquesta mateixa línia, Rossell ha afirmat que "avançar en aquest sentit també permet reduir la petjada de carboni del país per continuar fent passos decidits per complir amb els compromisos internacionals i amb l’agenda mediambiental interna de neutralitat al 2050”.

La prova pilot, que representa l’inici del projecte, ha permès treballar conjuntament amb federacions esportives de diferents característiques una llista de control peravaluar la sostenibilitat de les entitats, i segons els resultats atorga'ls-hi un distintiu ‘Organització sostenible’, segons exposa Govern al comunicat. La llista de criteris recull aspectes com l’estalvi d’aigua, l’estalvi d’energia, mobilitat sostenible, compensació de les emissions atmosfèriques, la gestió de residus o el consum responsable, entre d’altres. En total s’avaluen 40 criteris ambientals. A la prova hi ha pres part cinc federacions: handbol, rugbi, natació, judo i vòlei.

En aquest context, en funció del grau de compliment dels criteris, s'atorga un distintiu d'or, plata o bronze que acredita la sostenibilitat de la federació. En la prova s'han atorgat quatre medalles de bronze i una de plata. Ara, segons Govern, l'objectiu és poder fer una avaluació del resultat final del projecte i anàlisis de les propostes de millora a finals d'any per poder assessorar i acompanyar les federacions.

tracking