Reportatge

Peregrinar per superar el dol caní

Amaya Ferrer viatja a peu fins a Santiago de Compostel·la i retransmet la seva experiència a les xarxes socials després d’haver perdut la seva gossa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mascotes no són de la mateixa sang que els humans, però el vincle que s’estableix amb els animals pot arribar a ser igual o, fins i tot, més fort que si es tractés d’un familiar proper. Durant més de 15 anys, Kyla ha estat “el gran amor” d’Amaya Ferrer, una resident que fa 21 anys que viu al Principat. Després de la mort del can, Ferrer va decidir fer un homenatge a la seva gossa viatjant fins a Santiago de Compostel·la, com si fos una peregrina més de l’històric camí, amb l’objectiu d’aprendre a conviure amb el dolor.

La travessa de Ferrer va començar a Andorra, des d’on es va dirigir al Camino del Norte d’Irún, una localitat espanyola situada a la província de Guipúscoa, fronterera amb França. A partir d’allà, va accedir al Camino Primitivo d’Avilés, des d’on ja no va deixar de caminar fins a arribar a Santiago de Compostel·la. Un cop a la capital del pelegrinatge, el seu objectiu és continuar el trajecte fins a l’extrem de la península, a Finisterre. Coneguda també com “la fi del món”, Ferrer pretén desfer-se de les cendres de l’animal a la Costa da Morte. Avui, justament, es compleixen 39 dies des que va començar a caminar.

Al mateix temps d’aquest exercici de sanació, va decidir fer pública la muntanya russa de sentiments als quals s’enfronta des que la Kyla la va deixar. A través del seu canal de Youtube Caminar para sanar: Por Kyla Sherpa, Ferrer va penjar un vídeo de 33 minuts en els quals exterioritza els sentiments que tenia vers la seva gossa i la motivació del seu viatge. Amb un total de 1.465 visualitzacions, la creadora de contingut es mostra com una gran admiradora dels animals des de sempre. Per aquest motiu, va decidir crear una empresa d’excursions canines, la professió a la qual es dedica des de fa ja més de set anys.

“Ho he creat per ella, per tots els animals i per totes les persones que sentim que tenim un vincle molt especial amb ells, difícil d’explicar per a la resta de la societat. De no haver-me trobat amb la Kyla quan encara era un cadell, no hagués trobat la meva veritable vocació”, va manifestar Ferrer en declaracions a La Voz de Galicia. A les seves espatlles ja porta més de deu etapes caminant i a través dels seus vídeos ha aconseguit fidelitzar un total de 214 subscriptors al seu canal de Youtube.

Amaya Ferrer i Kyla.

tracking