Circulació

Entrada de 50.000 vehicles pel pont

Mobilitat, la policia i els serveis comunals coordinaran un dispositiu especial a partir de demà

Jaume Bonell, Bruno Lasne i Àlex Gil.SFGA / J. A. Viladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dies més forts del pont del Pilar quant a l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana seran demà i dilluns. Així es va fer saber ahir en el marc de la compareixença conjunta entre Mobilitat, la policia i els serveis de circulació comunals per presentar el dispositiu especial de trànsit coincidint amb la festivitat espanyola. Concretament, segons Jaume Bonell, director del departament de Mobilitat, es preveu l’entrada d’uns 9.000 vehicles cadascun d’aquests dos dies. Quant a l’estimació total, s’espera l’arribada d’uns 49.700 vehicles, un 66,4% procedents d’Espanya i un 33,6% de Franca.

“Aquesta vegada centrarem bàsicament el dispositiu a la vall central i la vall del sud, on esperem tenir afectacions importants”, va detallar Bonell referint-se a les zones d’Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià de Lòria. “Hem reforçat el control a les fronteres, les patrulles de nit i de dia, i totes les zones per a vianants i els extraradis, com a prevenció de delictes contra el patrimoni”, va afegir Bonell.

Aquest dispositiu especial pel pont del Pilar, doncs, s’iniciarà demà a les sis del matí i es mantindrà actiu fins dimarts a les dotze de la nit, i comptarà amb 150 agents diaris. Pel que fa a l’operatiu, el departament de Mobilitat treballarà conjuntament amb la policia i els serveis de circulació comunals, com ja és habitual en aquestes ocasions. “Estarem en contacte diari i permanent amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat espa­nyol i amb la policia de la frontera del riu Runer”, va dir Bonell.

Quant a l’activació de dispositius específics, demà i dilluns s’activarà el doble carril de Sant Julià de Lòria entre la rotonda de Fontaneda i la plaça Laurèdia des de les 7.30 fins a les 15 hores, i en funció de les dades obtingudes del trànsit de dilluns, dimarts també s’activarà el doble carril de Santa Coloma –a l’altura del pont de Madrid– per facilitar l’operació sortida, que, segons Mobilitat, pot durar entre vuit i deu hores i en què s’estima la marxa d’uns 10.000 vehicles.

DISPOSITIU

-150 agents diaris

El director adjunt del departament de policia, Bruno Lasne, va dir que l’operatiu comptarà amb un total de 150 agents diaris treballant en el dispositiu.

-Activació doble carril

Demà i dilluns s’activarà el doble carril de Sant Julià de 7.30 a 15 hores. Durant l’operació sortida de dimarts es podria activar el de Santa Coloma.

-Nou aplicatiu web

El web de Mobilitat compta amb un nou aplicatiu que permet consultar en temps real les dades d’entrades i sortides de vehicles per la frontera.

tracking