Territori

L'executiu ha autoritzat 639 habitatges nous des del 2019

L'executiu té registrats 13 establiments hotelers sense activitat

Edificis pisos escaldes andorra edificabilitat paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha emès 639 cèdules d'habitabilitat d'edificis de nova construcció des del 2019 fins a avui, segons exposa en una resposta parlamentària al conseller de Terceravia, Joan Carles Camp, que demanava pel nombre d'habitatges autoritzats en aquest període. L'executiu precisa que no disposa d'un registre administratiu informatitzat d'habitatges per conèixer el detall d'aquestes dades però que es pot entendre que els habitatges autoritzats són els que n'han obtingut la cèdula d'habitabilitat i que corresponen a pisos en construccions plurifamiliars i a habitatges unifamiliars.

Les xifres facilitades pel ministeri de Territori i Habitatge que es publiquen al Butlletí del Consell indiquen que l'any passat es van emetre 257 cèdules d'habitabilitat i aquest exercici ja s'ha arribat a 257. El total del 2019 van ser 158. La parròquia amb més nous habitatges en conjunt és Andorra la Vella que suma 173 en els tres anys amb 67 autoritzats en el que va de 2021, que representa la dada més alta de totes les que apareixen al llistat fet públic pel Govern. Canillo va ser l'any passat la parròquia que va acumular més cèdules d'habitatges nous amb 60 unitats, seguida de les 46 de la capital, les 40 d'Encampi 37 a Ordino.

El ministeri respon a més sobre el nombre d'establiments d'allotjaments turístics que no tenen activitat i especifica que dels 243 que n'hi ha, 230 estan oberts i 13 no tenen cap activitat. El Govern informa que hi ha una desena d'establiments tancats completament, un que ha entrat la sol·licitud de baixa del Registre de Comerç i dos no existeixen tot i que no han demanat la baixa al Registre.

Territori enumera les places que representen aquestes establiments hotelers tancats. Quatre estan a Andorra la Vella i sumen 358 llits. La Massana i Escaldes tenen dos allotjaments que no operen amb 346 i 188 llits respectivament i Sant Julià i Ordino un cada parròquia amb 168 i 40 places respectivament.

Camp demanava també per la quantitat d'habitatges construïts abans del 1975 i el Govern respon que no disposa d'aquestes dades i que està treballant en diferents projectes per tenir coneixement sobre l'estat i la disponibilitat del parc immobiliari.

tracking