finances

Emissió de deute internacional per un valor de 175 milions d'euros

El ministre de Finances, Eric Jover, va anunciar l'emissió del deute.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha tancat una emissió de deute públic internacional de caràcter privat per un valor de 175 milions d’euros. El venciment del deute és de 20 anys i el tipus d’interès d’un 1,75%. L’emissió es va obrir dimarts al matí i es va tancar el mateix dia a la tarda, quan es va col·locar en la seva totalitat. A diferència de la primera operació internacional del país, que es va fer l’abril d’enguany i en la qual també es van col·locar la totalitat dels 500 milions d’euros, aquesta és una emissió de deute privada.

El resultat de l’emissió la va anunciar ahir el portaveu del Govern i ministre de Finances, Eric Jover, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l’executiu. Jover es va felicitar per la bona acollida que ha tingut i sobretot per haver-ho fet amb un venciment de vint anys, “perquè ens dona molta resiliència financera”. I va recordar que “com més venciment té una emissió de bons, més tipus d’interès té”.

Això, va afegir, suposa un canvi significatiu en relació amb les emissions anteriors, ja que amb el venciment de 20 anys –convertint-se en l’emissió de més durada de la història d’Andorra– la maturitat mitjana del deute andorrà se situa en 6,9 anys, superant la que hi havia fins ara de 4,2 anys. “En dues legislatures i mitja hem passat d’un venciment d’un any a un de 6,9 anys”, va indicar Jover, destacant la feina feta per l’anterior ministre de Finances, Jordi Cinca.

El portaveu del Govern va insistir que amb la nova emissió de bons ja col·locada s’assoleix la xifra de maturitat més alta de la història del país. A títol comparatiu, el ministre es va referir a la primera operació internacional, amb un tipus d’interès de l’1,25% i un venciment de 10 anys, o a la darrera emissió de deute nacional, que es va fer a cinc anys amb un interès de l’1,75%.

L’operació s’ha llançat en una emissió única de 175 milions d’euros, distribuint-se 49 milions d’euros directament entre els bancs andorrans; vint milions d’euros per a un grup format per inversors alemanys, finlandesos i danesos; un milió d’euros per a un grup alemany; cinc milions d’euros per a un grup austríac; deu milions d’euros a Itàlia; quaranta milions a Israel, i cinquanta milions a França.

tracking