SANITAT

Govern obrirà una residència de pacients de salut mental el 2022

Un 3% de la població rep ajuda per trastorns mentals, amb un augment de casos entre els menors de 18 anys, segons el doctor Bonet

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, al centre, la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, i l'assessor en salut mental del ministeri, Pere Bonet,Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que Andorra comptarà amb una residència per a malalts de salut mental perquè els pacients puguin ser tractats al Principat. "El PISMA hi està treballant i hem posat una partida pressupostària per poder-lo tirar endavant durant el 2022", ha apuntat Benazet, que no ha facilitat cap detall sobre l'emplaçament ni les característiques del dispositiu.

L'altre nou equipament en l'àmbit de la salut mental que es posarà en marxa l'any que ve és elCentre Residencial d’Educació Intensiva. El responsable de la cartera de Salut ha assegurat que les obres acabaran el desembre i que el servei "estarà en funcionament durant els primers sis mesos de l'any que ve".

En aquest sentit,l’assessor en salut mental del ministeri, Pere Bonet, ha destacat que el servei de salut mental atén un 3% de la població i que s'ha detectat un augment "epidèmic" entre els menors de 18 anys.

Taula Nacional de Salut Mental

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, juntament amb la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i l’assessor en salut mental del ministeri, Pere Bonet, han presentat avui la Taula Nacional de Salut Mental, que comptarà amb la representació de diversos ministeris, els comuns i entitats com la CASS i el SAAS.

Mas ha informat que el text definitiu del Pla Integral de Salut Mental i Addicions (PISMA) estarà a punt el novembre. L'esborrany,que ja es va exposar davant la Comissió Legislativa de Sanitat, s’ha traslladat a les entitats que treballen en l'àmbit de la salut mental perquè facin les seves esmenes i aportacions fins demà. De moment, Mas ha detallat que ja han rebut 54 comentaris, "algunes aportacions generals i d’altres particulars". Un cop hagin rebut tots els suggeriments, "es tindran en compte, s’estudiaran, hi haurà un acord, si escau, i es farà el text definitiu", que estarà a punt el mes vinent, tal com ha apuntat el ministre Benazet.

tracking