Visita d'obres a la farga del Madriu

La intervenció vol conservar un jaciment de 1.400 metres quadrats

Visita d'obres a la farga del MadriuSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera fase dels treballs de conservació, estudi i revaloració de la farga del Madriu avancen, segons va informar ahir l’executiu en un comunicat, en el calendari previst. Ho van comprovar el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, els cònsols d’Ordino i Escaldes-Engordany, tècnics del ministeri i els membres del consell assessor del patrimoni, que ahir al matí van desplaçar-se a la zona.

Durant prop de quatre setmanes i fins al 8 d’octubre, 15 persones, entre les quals arqueòlegs, especialistes en arqueometria, tècnics de suport i artesans de la pedra seca, han treballat en la documentació, la consolidació i la restauració de la farga, del martinet i dels seus annexos, en una àrea arqueològica de 1.400 metres quadrats. La primera fase preveu l’excavació, estudi de l’estructura on s’encabia el martinet i l’inici dels treballs a la casa de la farga del Madriu i en una cabana ramadera annexa. Els treballs també restituiran els vestigis del tancament del Prat de Paleta i del botàs de la farga, és a dir, el dipòsit que rebia l’aigua del rec i la dirigia a les pales de la roda hidràulica.

El projecte, pilotat per Patrimoni Cultural juntament amb la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, té com a objectiu salvaguardar les restes arqueològiques i potenciar un jaciment singular i exemple únic de la farga catalana del segle XVIII. El programa de conservació preveu una actuació transversal que integri la protecció del patrimoni, la formació professional en matèria d’arquitectura de pedra seca, el turisme sostenible i la recerca cultural.

Visita, ahir, al jaciment de la farga del Madriu.

tracking