condemnat per violència domèstica

Neguen a un maltractador contactar amb l'exparella tot i la petició d'ella

El TS desestima el recurs d’un home que no pot veure la dona fins al juny del 2023

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat el recurs d’un home condemnat el juny del 2020 per ordenança penal a deu mesos de presó condicional, qualificats, entre altres, a la prohibició d’entrar en contacte amb la seva exparella per un període de tres anys. La pena se li va imposar per violència domèstica envers la dona i la seva tieta. El processat havia demanat que s’aixequés la prohibició d’entrar en contacte amb l’exdona perquè ja havia complert les obligacions imposades i es troba actualment seguint el tractament prescrit per l’UCA per la seva addicció a l’alcohol i complint amb les visites programades. A més, l’exparella havia presentat un escrit a la Batllia demanant que s’aixequés la mesura.

Per la seva banda, el ministeri Fiscal es va oposar al recurs formulat en considerar que els fets pels quals va ser condemnat són greus, que l’home es troba diagnosticat d’un trastorn per l’ús de l’alcohol greu i un trastorn adaptatiu depressiu, tenint a més antecedents de retirada de permís de conduir. Va afegir que el tractament que segueix el condemnat no acredita en cap cas que aquest deixi de constituir un perill per a la víctima.

En la sentència els magistrats recorden que es tracta de violència de gènere i d’una reiterada persecució del condemnat vers la seva exesposa i la seva tieta. “Els fets pels quals va ser condemnat l’avui recurrent són greus i preocupants. És cert que va iniciar un tractament mèdic de deshabituació a l’alcohol, però és insuficient per deduir que no constitueix cap perill per a la víctima”, indica la sala. I afegeix que l’home “no demostra quines mesures ha pres per reduir el risc de violència o que s’han modificat les circumstàncies”.

La demanda d’aixecament de la mesura sembla en aquest sentit, a la data d’avui, inoportuna, s’indica a la sentència. “El recurrent haurà de demostrar en el futur la seva reinserció social per pretendre una modificació de la mesura, essent observat que la prohibició d’entrar en contacte, si bé és cert que presenta inconvenients per al recurrent i la seva família, té la finalitat superior de garantir la integritat física i psíquica de la víctima i això independentment de les manifestacions d’aquesta darrera”, argumenten els magistrats per negar a l’home la demanda de poder contactar amb la dona.

tracking