Corrupció

Un ex-càrrec del PP va comprar a Andorra amb una targeta black

Felipe Espinosa hauria gastat els diners públics en botigues d'esquí

Felipe Espionsa, a la dreta, durant el judici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons publica elDiario.es, Felipe Espinosa, ex director general de l'empresa pública Vaersa quan el PP governava la Comunitat Valenciana va arribar a gastar-se 105.397€ sense justificar quan ocupava el càrrec.

Una part d'aquestes despeses es van produïr al Principat durant el cap d'Any del 2011, on Espinosa va utilitzar la Visa Or de l'empresa per comprar en una botiga d'esquí.

Segons l'Intervenció de la Generalitat Valenciana, Espinosa va utilitzar la targeta de l'empresa per pagar 54.000€ en restaurants i 6.000€ en un concessionari. També va utilitzar la Visa Or per fer pagaments en un centre veterinari i en diversos centres comercials i grans superfícies.

Aquesta setmana, Espinosa s'ha assegut al quart judici per un pressumpte delicte continuat de malversació de fons públics. La seva defensa, però, addueix davant el fiscal que la dedicació a l'empresa era completa i amb "fidelitat extrema", pel que necessitava organitzar trobades els caps de setmana en restaurants propers al seu domicili.

El fiscal, en canvi, recorda que l'acusat té tres condemnes per malversació i ha respost de forma irònica la tesis de la defensa segons la qual l'exdirector de Vaersa treballava els set dies a la setmana demanant que se li concedeixi "la medalla al mèrit del treball".

L'Advocacia de la Generalitat Valenciana ha apuntat que els alts càrrecs ha de justificar les despeses en dietes, amb qui es reuneix i quins són els temes a tractar, com no va fer l'1 de gener del 2011. Així doncs, les despeses a la botiga d'esquí d'Andorra xocarien plenament amb la defensa.

Tot i que Espinosa té tres condemnes i una petició de presó de sis anys, la responsabilitat penal dels fets ja ha preescrit per gran part d'aquestes despeses irregulars.

tracking