ho assegura el director general

Grandvalira, amb Pal Arinsal, serà la cinquena estació d'esquí més gran del món

Dos esquiadors a Grandvalira la campanya passada.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno, calcula que amb la unió de Pal Arinsal al domini, que pot arribar després del preacord entre els comuns de la Massana i Canillo i Crèdit Andorrà per fusionar EMAP i Ensisa, el complex es convertirà en la cinquena o sisena estació d’esquí més gran del món. Ho ha explicat en una entrevista publicada al diari digital espanyol El economista.es en què diu que unir Pal Arinsal a Grandvalira “serà un salt d’una mida extraordinària, per situar-nos entre la cinquena i sisena estació del món, mentre que ara som la tretzena. Ens posaríem al nivell de les estacions dels Alps, amb uns 300 quilòmetres esquiables”.

Moreno també parla de les dificultats patides per Grandvalira per la pandèmia de coronavirus. “Va ser la pitjor temporada de la història, un any desastrós en resultats, amb pèrdues de 30 milions d’euros en la temporada i una caiguda d’ingressos del 91% respecte a la temporada anterior”, indicar Moreno, que recorda que “la gent de fora d’Andorra no podia venir i hi havia més despeses pels protocols Covid. A més, vam invertir a l’octubre i novembre en neu de cultiu per preparar les pistes però no vam poder obrir fins al gener ni operar com ens hauria agradat”.

Finalitza dient que “l’anunci de lliure circulació el 31 de març ens va arribar molt tard, la temporada ja estava a punt d’acabar i la gent pensava més en platja que en esquí”.

tracking