x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Els banders celebren el patró a la nova caserna

La ministra Calvó ha destacat l'augment de tasques i competències que ha anat assumint el cos
Els membres del cos de banders i les autoritats aquest matí

Els membres del cos de banders i les autoritats aquest matí

Els membres del cos de banders i les autoritats aquest matí

Fernando Galindo
Actualitzada 04/10/2021 a les 17:01
El cos de banders ha celebrat avui el dia del seu patró, Sant Francesc d'Assís, a la nova caserna ubicada a l'edifici del COEX, a Encamp, després que l'any passat no es pugués commemorar la data a causa de la pandèmia. 

El director dels banders, Ferran Teixidó, ha agraït al cap de Govern, Xavier Espot, i a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, haver donat resposta a la demanda del cos de tenir un espai propi que "ens professionalitza i dignifica. Fa un any que ens vam instal·lar i hem guanyat qualitat de vida i benestar en el nostre treball". 

Teixidó també ha volgut donar les gràcies a la minisra Calvó per la defensa de la Llei de Banders, que considera "un pas endavant" perquè el cos pugui realitzar la seva feina amb "seguretat i eficàcia", i ha detallat que ara l'objectiu és desenvolupar-la a través del reglament.

Durant l'acte, Calvó ha destacat la tasca dels banders, que cada cop han anat assumint més responsabilitats i competències. "És un grup que optimitza al màxim els seus recursos i que es reorganitzen per tal de poder assumir totes les tasques de més que se'ls van encomanant". En aquest sentit, la ministra ha fet especial èmfasi en el fet el cos cada vegada està més present en la societat. "El nombre de trucades rebudes l'any passat va ser de 2.500, el triple que el 2015" ha apuntat.

Per la seva banda, el cap de Govern ha assegurat que el "canvi d'ubicació és una metàfora de la transformació positiva que ha experimentat el cos de banders. En 30 anys, cada cop ha adquirit un vessant més social, tant per la labor pedagògica com la de sensibilització ciutadana".

En l'acte també s'ha fet un reconeixement a quatre banders que fa vint anys que serveixen el cos, així com a la tasca executada per Miquel Rossell, que durant vuit anys va ser cap del cos de banders.

Dos nous agents el 2022
Tant la ministra Calvó, com el director del cos, han anunciat que l'any que ve s'incorporaran dos nous agents, arribant a cobrir les vint places. A més, Teixdó ha recordat que aquest any "s'ha incorporat un nou agent per edicte".

 
  • #1 Bander
    (04/10/21 20:39)

    Es l'únic cos especial de l'administració dirigit per un bon comandament. A veure si aprenen els altres cossos.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts