La CEA vol relaxar el retorn dels crèdits tous pel sector turístic

Demana adaptar-se a les necessitats de les empreses més castigades

El president de la CEA, Gerard Cadena.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) és partidària de flexibilitzar les condicions de retorn dels crèdits tous per als sectors més castigats per la pandèmia, entre els quals figura l’hostaleria, el comerç i la restauració. “S’haurà de filar més prim amb el sector turístic perquè les dificultats que ha tingut són majors en contrapartida amb altres sectors que només van haver de tancar un parell de mesos el 2020”, va declarar el president de la CEA, Gerard Cadena. En aquest sentit, el màxim dirigent de l’organisme va comentar que “el Govern haurà de fer un esforç per analitzar les necessitats de cadascuna de les empreses”. Sobre la viabilitat de les empreses per retornar els crèdits tous, Cadena va afirmar que s’haurà d’avaluar cas per cas ja que “hi haurà empreses que estiraran fins al final els crèdits”. El termini de venciment dels paquets de crèdits tous del 2020 era inicialment de 12 mesos, però al gener es va aprovar una pròrroga automàtica de sis mesos més. I dijous el Govern va aprovar un nou decret per prorrogar automàticament sis mesos més els venciments dels crèdits tous que acabin abans de final d’any.

A més, va destacar que els crèdits tous “han estat una ajuda important per a les empreses”. “Quan encara no estaven establerts els ERTO va ser una primera solució per intentar parar el cop. Aquí es va parar tota l’activitat i les factures s’havien de seguir pagant als treballadors i s’havia de comptar amb liquiditat”, va pronunciar.

SALUT DETECTA VINT NOUS CASOS POSITIUS EN LA DARRERA JORNADA

La incidència de la pandèmia se va incrementar en les darreres 24 hores deixant 20 nous contagis que eleven a 15.242 el nombre total d’afectats pel virus des del març del 2020. El nombre de casos actius se situa en 102 i l’hospital torna a no tenir cap pacient ingressat després que ahir es donés d’alta una persona d’edat avançada que romania al centre sanitari. Pel que fa al nombre de recuperats, un total de 15.010 persones ja han superat la malaltia. El nombre de defuncions continua estabilitzat en 130. Respecte a l’afectació escolar, hi ha tres aules totalment confinades, sis en vigilància parcial i 12 en vigilància passiva. Les dosis administrades ascendeixen a 104.664 amb 53.858 de primera injecció i 50.550 amb dues punxades. Salut ha administrat, a més, 256 terceres inoculacions a persones de centres sociosanitaris i a col·lectius vulnerables com els trasplantats.

tracking