Universitat

Les matriculacions a l'UdA augmenten un 15%

Durant el curs 2020-2021 el centre va superar per primera vegada el barem de 600 estudiants de formació reglada

Carme Junyent, durant la seva intervencióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d'Andorra ha batut récords de matriculacions durant el curs 2020-2021. Així ho ha informat avui el rector del centre, Miquel Nicolau durant la inauguració del nou curs.Nicolau ha explicat que els alumnes matriculats en formació reglada van augmentarun 15%. "Per primer cop hem superat els 600 estudiants" ha informat. Per altra banda, Nicolau ha destacat que, pel que fa a la formació continuada, aquest curs passattambé va haver-hi un rècord d'alumnes, amb 1.415 estudiants matriculats.

El rector ha destacat que es seguirà apostant per l’ensenyament superior i la recerca de cara al futur. “Ha de ser un eix fonamental pel país i la universitat”. En aquest sentit, Nicolau ha posat la miradaen la futura residència d’estudiants. “Fa molt temps que la reclamem des dels sectors privats. Volem que la parròquia gaudeixi d’una vila universitària amb tots els serveis” ha manifestat

La inauguració del 34è curs de la Universitat d’Andorraha comptat amb la lingüista Carme Junyen que ha dut a terme la ponència sobre llenguatge i gènere “De la llengua no sexista a la llengua inclusiva. Ha servit d’alguna cosa?”. Junyent ha manifestat en unes declaracions posteriors que la protecció del català amb l’etiqueta de la llengua oficial no és una mesura suficient per a conservar l’idioma al Principat. “Crec que sou el trist exemple que la oficialitat no necessàriament ajuda. Això passa a moltes llengues. Es perd molta energia intentant oficialitzar-les i a l’hora de la veritat no s’aconsegueix” ha opinat. “Jo sempre dic que la oficialitat a les llengües dominants no els cal -i crec que un exemple seria el castellà a Andorra- i a les subordinades no els serveix de res” ha afegit.

tracking