Alerta d'estafes en compres de segona mà a Internet

La policia avisa que els estafadors contacten per Wallapop o Facebook i demanen l'avançament d'un import per la transacció a través d'una web fraudulenta

Dos agents del cos de policia patrullant.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha alertat d'un increment d'estafes en la compra-venda de segona mà. A través d'aplicacions i pàgines web, els suposats compradors contacten amb un venedor per comprar un producte. Un cop arriben a un acord, els compradors expliquen que no poden recollir-lo i que enviaran una empresa comercial que donarà els diners al venedor i s'emportarà l'objecte.

Passats uns dies, els suposats compradors es tornen a posar en contacte amb el venedor explicant que l'empresa demana un suplement en concepte d'assegurança. D'aquesta manera, els estafadors demanen a l'altra part que ho avançi a través de la pàgina web de la suposada empresa i diuen que els afegiran aquest import als diners ja pactats. I així, successivament fins al punt d'amenaçar a l'Interpol si no es fa el pagament.

La policia recorda que és important tenir en compte el llenguatge que s'utilitza l'altra part en una transacció, ja que pot donar indicis de sospita. També remarca que les empreses comercials utilitzen adreces corporatives i no genèriques.

tracking