Repunt amb 17 positius pel brot de l'escola d'Escaldes

El centre acumula 16 contagiats i avui s'ha fet un cribratge a 53 alumnes de 5è

Porta d'entrada de l'escola andorrana d'Escaldes

Escola andorrana EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la Covid "es manté manté com en les darreres setmanes amb un repunt en les franges no vacunades i a les escoles com s'havia previst però no té cap impacte en el sistema sanitari", ha descrit el ministre Joan Martínez Benazet aquesta tarda. El titular de Salut ha exposat que s'han detectat 17 positius des d'ahir pel brot de l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança d'Escaldes que suma 16 afectats des de l'inici del focus la setmana passada. I ha especificat que el brot va començar a 6è però com que els alumnes comparteixen àmbits socials ha passat als de 5è i per això s'ha fet un cribratge amb TMA als 53 escolars d'aquest nivell avui tot i que ha comentat que "preocupa de forma molt lleugera" perquè no es tracta de casos greus.

La detecció de positius a les escoles obliga a tenir tancades quatre aules i altres quatre amb part dels alumnes confinats i altres 11 classes resten en vigilància passiva. Martínez Benazet ha comentat que la baixa circulació del virus ha portat Salut a treballar en un protocol per evitar els confinaments a domicili.

El total de persones que han tingut el virus augmenta a 15.209 amb 80 casos actius, quatre més que ahir, i els recuperats són 14.999, tretze més que ahir. El ministre ha remarcat que el 67% dels diagnosticats amb la infecció la darrera setmana són persones no vacunades i que això evidencia la importància d'immunitzar-se perquè "hi ha sis vegades més casos de Covid entre els no vacunats que entre els que no ho estan i l'estratègia de vacunació és el que ens està ajudant a contenir la pandèmia". I ha incidit que la major afectació dels darrers 14 dies es dona en la franja de 0 a 14 anys que no han rebut cap dosi "i això mostra l'efecte beneficiós de la vacuna" que ha recalcat que té un risc mínim d'efectes secundaris molt inferior al que comporta patir la malaltia.

Les dosis administrades ascendeixen a 103.962 amb 53.804 de primera injecció i 49.906 amb dues punxades que representa prop del 75% de la població major de 16 anys amb la pauta completa "i s'ha de seguir augmentant", ha declarat Martínez Benazet. En la franja de 12 a 15 anys hi ha un 44,8% de joves que han rebut una dosi i en total hi ha 1.527 inscrits d'aquesta edat per vacunar-se. Salut ha administrat a més 252 terceres inoculacions a persones que resideixen a centres sociosanitaris i a col·lectius vulnerables com els trasplantats.

tracking