SOSTENIBILITAT

El Govern crearà un mercat nacional de carboni

Servirà per promoure projectes sostenibles que contribueixin a reduir les emissions

La ministra de Medi Ambient,Agricultura i Sostenibilitat,Sílvia Calvó i el director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic,Carles Miquel.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat la creació del mercat nacional de compensació d'emissions de gasos d'efecte hivernacle amb la voluntat d'estimular projectes sostenibles, respectuosos amb el medi ambient i en favor de la transició energètica. Es tracta d'un pas més per assolir l'objectiu de neutralitat de carboni el 2050.

La ministra deMedi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó ha assegurat que“la creació del nou mercat permet connectar projectes de sostenibilitat i possibles inversors, ampliar la corresponsabilitat entre tota la ciutadania”.“Esdevé un mitjà d’impuls d’iniciatives i projectes innovadors en el camp de la mitigació de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle”, ha reiterat.

Pel que fa al seu funcionament,el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha explicat que funciona com un mercat virtuald’oferta i demanda on tothom que vulgui podrà tenir accés, tant per presentar

projectes a finançar com per comprar crèdits de carboni generats amb la implementació de projectes que estalviïn CO2. El mercatés voluntari i accessible per a tots els públics, ciutadania en general i empreses.

Miquel ha emfatitzat que el mercat nacional permet impulsar mecanismes per coordinar els diferents actors facilitant la canalització voluntària de fons cap a projectes que tinguin com a fonament la mitigació del canvi climàtic.

tracking