x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Anglada retreu a les defenses haver demorat el judici del 'cas Gao Ping'

Els recorda que hi ha hagut “interferències” i “impediments” per part de lletrats
El judici del 'cas Gao Ping' s'està celebrant a la sala magna de la seu de la Justícia.

El judici del 'cas Gao Ping' s'està celebrant a la sala magna de la seu de la Justícia.

El judici del 'cas Gao Ping' s'està celebrant a la sala magna de la seu de la Justícia.

G. C.
Actualitzada 28/09/2021 a les 12:16
El president de la sala del Tribunal de Corts que jutja la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), Enric Anglada, va retreure ahir a alguns advocats defensors les “interferències” i els “impediments” que han provocat que la vista del conegut com a cas Gao Ping hagi començat amb tres anys de retard. Ho va fer amb el to cordial que el caracteritza –molt lluny de la vehemència de l’anterior president de la sala, Josep Maria Pijuan, apartat després de ser recusat– enmig d’un dels diàlegs que va mantenir amb el lletrat Josep Anton Silvestre, en el torn de preguntes de l’advocat defensor al principal processat en la causa, l’exconseller delegat Joan Pau Miquel.

Ho va fer després que Silvestre, que entre altres processats defensa l’exgestor de BPA Juan Pablo Laplana, preguntés a Miquel sobre algunes de les causes indexades al sumari principal del cas Gao Ping, com la de Petrolis de Veneçuela.

“No estem jutjant la causa PDVSA tot i que estigui indexada. El fiscal no ha fet cap pregunta [a l’exconseller delegat del banc durant la vista] sobre la causa PDVSA ni de cap de les indexades. Aquestes causes ja seran jutjades en el seu dia”, va interrompre Anglada. “No sé si el fiscal no preguntarà en el futur sobre el cas Veneçuela a altres processats. Sobretot al senyor Laplana”, va indicar Silvestre, que va afegir, amb relació a l’indexament d’aquesta causa i d’altres com la Petrov, que en l’aute de processament “hem passat d’una acusació concreta (Gao Ping) a una d’agrupació criminal”.

El magistrat va recordar que “va ser a petició de les defenses no treure aquests sumaris indexats del sumari del cas [Gao Ping]. Nosaltres no jutgem aquestes causes”. Unes paraules a les quals va respondre l’advocat assenyalant que “no a petició meva. L’annexió aquesta defensa no l’ha demanat mai. Voldria un sumari de 50 pàgines. Iniciar la vista un dilluns i acabar el dilluns”.

Va ser just després quan Anglada va retreure als advocats defensors la demora en l’inici de la vista. “Hi ha hagut interferències a efectes d’iniciar el judici del cas. Hi ha hagut impediments per part de les defenses per poder-lo jutjat. Fa tres anys que es podria haver jutjat i tots estaríem més tranquils”, va dir el magistrat. La resposta de Silvestre: “Els meus clients li asseguro que no n’estan gens, de tranquils.”

Un diàleg que es va donar en els últims minuts de la sessió d’ahir en què per primer cop els advocats defensors van poder interrogar Miquel. Va començar Salvador Capdevila que va demanar al banquer sobre els sistemes de control de blanqueig de BPA en general i de l’empresari Rafael Pallardó en particular. Va seguir Silvestre, que avui segueix.

PROTAGONISTES

Primer advocat defensor que pregunta a Miquel
Salvador Capdevila. L’advocat va començar el torn dels lletrats de la defensa, que poden interrogar l’exconseller delegat Joan Pau Miquel un cop ha respost a les acusacions.


L’exconseller delegat respon als defensors
Joan Pau Miquel. El banquer ha començat la setmana responent als advocats de les defenses de la resta de processats. L’últim torn serà el del seu lletrat, Jesús Jiménez.

Preguntes molt concretes a Joan Pau Miquel
Joan Anton Silvestre. El lletrat va ser molt concret a l’hora de preguntar a Miquel. Es fa difícil saber quant de temps usarà l’advocat en el seu torn de qüestions al banquer.

Diàleg continu amb l’advocat Silvestre
Enric Anglada. El president de la sala va mantenir un diàleg cordial amb el lletrat Silvestre, a qui va interrompre vàries vegades per saber el sentit d’algunes preguntes que va fer a Miquel.
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts