x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
estacions

Soldeu-el Tarter i Pal Arinsal es fusionen

La Massana, Canillo i Crèdit Andorrà creen una societat que és el primer pas perquè l'estació massanenca es comercialitzi amb Grandvalira
Espot escolta Molné, Camp i Cornella en la presentació de l'acord

Espot escolta Molné, Camp i Cornella en la presentació de l'acord

Molné, Camp i Cornella han presentat l'acord

Fernando Galindo
Actualitzada 27/09/2021 a les 19:08
Els comuns de la Massana i Canillo i Crèdit Andorrà han tancat un preacord per crear una societat per gestionar Pal Arinsal amb els nous socis que suposa la fusió amb Soldeu-el Tarter i iniciar el camí per comercialitzar l'estació massanenca com una part més de Grandvalira. La cònsol massanenca, Olga Molné, ha explicat que la societat tindrà inicialment un 19,9% de capital de la Massana, un 40,09% de Canillo i un 39,06% de Crèdit Andorrà. 

Molné ha remarcat que el preacord fixa que la Massana acabarà tenint un 30% de les accions de la nova societat, que encara no té nom, i per això s'han previst dues operacions. La primera és la capitalització de les preferents en 6 anys i la segona és la compra venda d'accions en 6 anys als altres dos socis. I ha anunciat que ja s'ha fixat un acord perquè la nova societat faci una inversió de 36,4 milions d'euros per unir Pal i Arinsal, amb nous ginys i noves pistes, i que serà una realitat al 2022. Quan la Massana tingui el 30% de les accions la resta de l'accionariat es completarà amb un 35,3% per a Canillo i un 34,7% de Crèdit Andorrà. Per fer el repartiment de la societat s'ha fet una valoració d'EMAP i Ensisa que conclou que la part massanenca pesa un 20% sobre el total i la canillenca un 80%, segons ha exposat Molné. 

El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha remarcat que l'acord d'intencions per crear la societat és el primer pas perquè Pal Arinsal s'integri comercialment a Grandvalira de manera que es podrà beneficiar de totes les sinergies de la marca. Cornella ha assegurat que amb aquesta unió "surt guanyant tothom" i s'unifica en una marca l'esquí a Andorra de manera que s'arribarà al forfet únic "una fita històrica" per al Principat.

El cònsol de Canillo, Francesc Camp, ha ressaltat que les tres parts surten beneficiades amb l'entesa perquè "junts som més forts" i ha puntualitzat que la nova societat portarà a la fusió de diversos departaments d'Ensisa i d'EMAP i que el director general de la societat canillenca serà el director general de la nova societat que inclou Pal Arinsal. Camp ha incidit que compten amb Josep Marticella, el director general sortint d'EMAP, per integra-lo al nou equip. 

La presentació del nou model accionarial d'EMAP s'ha fet a Caldea en un acte que ha comptat amb l'assistència del cap de Govern, Xavier Espot. Olga Molné ha recalcat que la unió dels tres socis per gestionar les pistes és el resultat de la feina feta l'últim any per trobar noves vies de finançament per a Pal Arinsal i ha assenyalat que es van mantenir contactes amb empreses i grups nacionals i també internacionals però des del principi "volíem un projecte de país" i ha afirmat que està "molt satisfeta" per l'acord assolit. 

La cònsol massanenca ha comentat que ara s'han de calendaritzar tots els passos per arribar a l'acord definitiu i després s'obriran les negociacions amb Saetde, l'altre soci de Grandvalira. I el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà ha precisat que no hi ha cap termini marcat però que la intenció és iniciar les converses "quan abans millor".
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts