Fins al 31 de març

França fa obligatori dur equipaments en les carreteres de zones de muntanya

Als conductors que no els duguin a partir de l’1 de novembre se’ls multarà amb 135 euros

Els senyals indicatius de la nova normativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors que circulin per les carreteres de les zones de muntanya de França i no duguin equipaments per a la neu al vehicle –ja sigui cadenes, fundes o rodes de contacte– seran multats amb 135 euros i l’automòbil quedarà immobilitzat. Un canvi en la llei del veí del nord que entrarà en vigor a partir del proper 1 de novembre i que té l’objectiu de limitar els embussos a les carreteres de les regions de muntanya i millorar la seguretat dels usuaris. Aquesta mesura només estarà en vigor durant el període hivernal que a França va des de l’1 de novembre al 31 de març.

Els prefectes de cada regió hauran de decidir abans de l’1 de novembre quines carreteres consideren afectades per aquesta norma i a les zones establertes els vehicles hauran de disposar de cadenes de neu metàl·liques o tèxtils per instal·lar-les en les dues rodes motrius o bé estar equipats amb quatre pneumàtics d’hivern certificats. Estaran obligats a complir amb la normativa els vehicles lleugers, els utilitaris i les autocaravanes. Els autocars, autobusos i vehicles de càrrega pesants sense remolc ni semiremolc també estaran subjectes a aquestes obligacions amb l’elecció entre cadenes o pneumàtics. Els vehicles pesants amb remolc o semiremolc han de tenir cadenes de neu que es puguin instal·lar almenys en dues rodes motrius, fins i tot si estan equipades amb pneumàtics d’hivern.

Una de les regions afectades per aquesta mesura és la veïna Arieja, on encara no s’ha decidit quines seran les carreteres on serà obligatori dur equipaments entre l’1 de novembre i el 31 de març. En los vies escollides s’instal·laran uns panells específics on s’indicarà l’inici de tram de carretera en què és obligatori dur els equipaments i el final del mateix.

Cal recordar que des de l’any 2014 és obligatòria una mesura similar al Principat. En el cas andorrà la norma entra en vigor l’1 de novembre i finalitza el 15 de maig. La multa per no dur-les és de 180 euros.

tracking