Cimera de les Nacions Unides

Espot defensa la lluita contra el malbaratament alimentari

El cap de Govern destaca davant de l’ONU la llei d’economia circular, que “permetrà un enfocament més sostenible del consum”

La delegació andorrana a l'ONU.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar dijous davant l’ONU el compromís d’Andorra contra el malbaratament alimentari per avançar cap a sistemes sostenibles. El líder de l’executiu va participar a la Cimera sobre sistemes alimentaris en el marc de la 76 sessió de l’Assemblea General de l’ONU a Nova York de manera telemàtica. Durant la seva intervenció, Espot va destacar el projecte de llei sobre l’economia circular que “permetrà un enfocament més sostenible del consum”. El demòcrata va assenyalar la importància de tenir uns processos de consum i gestió de béns naturals sostenibles i va recordar que el mateix projecte de llei s’alinea amb l’ODS 12.3, que té com a objectiu reduir a la meitat les pèrdues d’aliments per al 2030.

Pel que fa a la producció, Espot va explicar l’aposta del Govern per invertir en la promoció i certificació de productes locals i circuits de subministrament més curts per tal de garantir un producte final de qualitat. En termes generals, el màxim mandatari andorrà es va referir als efectes de la pandèmia sobre el sistema alimentari global. Segons va apuntar, la investigació i la innovació són motors essencials per desenvolupar sistemes alimentaris més adaptats al canvi climàtic i a la distribució de la població mundial actual.

Per la seva banda, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar dijous en la trobada dels ministres d’Afers Exteriors d’Iberoamèrica. A la tarda, Ubach també va intervenir en l’acte de l’Aliança pel Multilateralisme, organitzat per França i Alemanya.

ACCÉS EQUITATIU AL VACCÍ

D’altra banda, Espot va participar dimecres en la cimera virtual Posar fi a la pandèmia i reconstruïm-nos millor, organitzada pels EUA. En el seu parlament, Espot va emfatitzar que Andorra advoca per un accés equitatiu a les vacunes, així com a mètodes de protecció i proves contra la Covid. “Garantir l’accés és elemental per lluitar activament contra la Covid”, va apuntar. També va afirmar que el percentatge de vacunació d’Andorra “no hauria estat possible sense la cooperació internacional”.

tracking