Ajornat el judici a un veí de la Seu per tallar una carretera

La Fiscalia li demana 18 mesos de presó per agredir un policia

Tall de carretera a la Seu en el marc de les protestes pel Procés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha decidit ajornar el judici fixat per dilluns vinent a un veí de la Seu d’Urgell acusat de diversos delictes, suposadament comesos en el marc d’una vaga general convocada a Catalunya per al 21 de febrer i en la qual es va tallar una carretera. En concret, la Fiscalia demana per aquests fets fins a un any i mig de presó per un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat. Aquest veí de la Seu d’Urgell és l’únic d’un grup de set persones que van ser acusades de diversos delictes pels fets que van tenir lloc al febrer. Entre ells, se’ls acusava de desordres públics, resistència a l’autoritat i desobediència, a més d’atemptat contra l’autoritat. Poc després d’iniciada la instrucció del cas, el jutjat la va arxivar després d’uns anys els fets envers els delictes de desordres, resistència i desobediència, que afectaven tots set activistes, però va mantenir el delicte d’atemptat contra l’autoritat d’aquest veí de la Seu.

Les acusacions van activar un grup de suport que es va denominar Les 7 de la Seu, dempeus. Aquest grup ha cridat a la mobilització en solidaritat amb la persona que s’enfronta al judici, el qual havia de tenir lloc dilluns vinent a l’Audiència de Lleida.

Des de l’agrupació de la CUP a l’Alt Urgell i també des de l’ANC a l’Alt Urgell es va informar ahir que el judici havia estat ajornat sense data per a la seva celebració a l’hora de tancament d’aquesta edició. Ambdues entitats havien convocat per avui mateix i per a dilluns vinent concentracions de suport tant a Lleida com a la Seu.

tracking