adjudicació

La CASS busca amiant a la clínica vella de Santa Coloma, pendent d'enderroc

L'edifici de l'antiga clínica de Santa Coloma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació ha adjudicat els treballs d’identificació i localització de materials que contenen amiant i altres materials contaminants a l’antiga clínica de Santa Coloma a l’empresa Aléa Contrôles per un import de 16.709,55 euros. Tal com s’estableix al BOPA, que va publicar ahir l’edicte d’adjudicació, el termini d’execució dels treballs és d’un any a partir del moment que se signi el contracte.

El pressupost del fons de reserva de jubilació inclou des de fa diversos exercicis una partida per a l’enderroc de l’edifici colomenc, situat en una zona de risc de caiguda de rocs i en desús des de fa anys. Els treballs de localització d’amiant són claus per tirar a terra l’immoble atès que si es determina que hi ha aquest material caldrà dur a terme l’enderroc amb un procediment que n’asseguri que es fa sense cap risc.

En la justificació sobre per què s’ha de tirar a terra l’edifici, el fons de reserva ha apel·lat al deteriorament progressiu dels espais i també al risc d’actes vandàlics i que hi accedeixin persones saltants-se els advertiments, amb el consegüent perill per a la seguretat. De fet, el desembre del 2020 una youtubera que acostuma a colar-se en edificis abandonats va accedir a l’antiga clínica i va enregistrar els espais per publicar un vídeo al seu canal. Uns fets que van motivar que la CASS presentés una denúncia a la policia, lamentant el risc de l’efecte crida de les imatges.

tracking