ACTE INSTITUCIONAL

Catalunya vol que l'aeroport de la Seu sigui internacional

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya espera que hi hagi vols regulars a diferents destinacions com Madrid, Lisboa o París

Trobada del ministre Gallardo amb el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest matí que l'aeroport de la Seu-Andorra tindrà "vocació internacional". Això suposa, segons ha afirmat el mateix Puigneró, que "hi haurà una operació comercial internacional regular a diferents destinacions". El vicepresident ha afirmat que la proposta inicial serà activar els vols regulars a París, Lisboa i Madrid.

L'anunci s'ha fet en la roda de premsa posterior a la trobada entre el vicepresident de la Generalitat i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo que ha tingut lloc aquest matí a l'edifici Prat del Rull. Una cita en la qual s'ha acordat també crear una taula de treball entre ambdues administracions per a intercanviar coneixements i informació en ciberseguretat i economia digital.

A més a més, el vicepresident Puigneró ha avançat que la Generalitat licitarà al mes d'octubre el concurs per a instal·lar l'abalisament de les pistes d'aterratge amb un cost de 800.000 euros. Això permetrà a l'aeroport acollirvolsnocturns o en casos de visibilitat no adequada gràcies al guiatge de l'aterratge per GPS, aprovat l'estiu passat.

Una altra de les qüestions que han tractat ambdós responsables institucionals ha estat la posada en marxa del 'punt fronterer' a l'aeroport, un tret fonamental per a l'operativa internacional amb ciutadania procedent de països de fora de l'espai Schengen. Segons han informat, la infraestructura està ja preparada, però el que falta és la dotació de personal de control i seguretat, que correspon a l'estat espanyol. En aquest aspecte, el ministre Gallardo ha anunciat que el ministeri d'Afers Exteriors treballa per a traslladar als homòlegs espanyols la prioritat d'aquesta dotació.

tracking