els banders han imposat tres sancions

Tres expedients sancionadors i 150 isards abatuts durant la Setmana

La setmana es tanca amb 150 animals morts dels 165 autoritzats

Un isard a la muntanya.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha registrat tres infraccions durant la Setmana de caça de l’isard, que va acabar ahir amb 150 animals abatuts dels 165 que s’havien autoritzat, segons va informar l’executiu en un comunicat. Un dels expedients s’ha obert per una infracció molt greu “per transportar un isard abatut sense la corresponent anella”, fet que suposa que el caçador s’enfronta a una multa de 2.000 euros, a la suspensió de la llicència i a la inhabilitació per obtenir-la durant tres anys, segons va detallar el Govern, que va precisar que l’expedient es troba en fase d’instrucció.

Els banders han obert un dossier per una infracció greu “per caçar fora dels dies hàbils corresponents dins del període establert”, que si es concreta en sanció pot comportar una multa de 1.000 euros, la suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per obtenir-la durant un any. L’última infracció ha estat per una falta de caràcter lleu per a un caçador que no portava la documentació obligatòria, assenyala el Govern.

Els 150 animals abatuts entre el 12 i el 19 de setembre amb la participació de 601 caçadors agrupats en 57 colles representen un increment respecte a les captures d’altres anys, ja que aquesta setmana s’ha assolit el 90,9% dels exemplars permesos davant el 83,4% de l’exercici anterior.

tracking