TRANSICIÓ ENERGÈTICA

Una aplicació calcularà el consum energètic dels immobles

Medi Ambient i l'AGIA han signat un conveni per impulsar la iniciativa

Signatura del conveni entre el Ministeri de Medi Ambient i AGIASFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó i el president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, han signat un conveni per impulsar una nova eina digital que permeti informar i calcular el consum energètic dels immobles. El 60% del cost de l’eina anirà a càrrec del Ministeri i el 40% restant l'assumirà l’AGIA.

L’objectiu és que l'aplicació web permeti consolidar el motor de càlcul existent. Així, s'ampliarà lesfuncionalitats actuals per facilitar la gestió de finques, especialment en tot el relatiu a la seva despesa energètica, i proporcionar informació per adoptar mesures que redueixin els consums energètics dels immobles.

Calvo ha destacat quel’eina permetrà “sensibilitzar a la població sobre la necessitat d’implementar millores d’eficiència energètica a casa seva”. Enaquesta mateixa línia, Galobardas assegura que ajudarà “a impulsar millores en favor de la reducció delconsum d’energia i implementació de fonts energètiques de fons renovables”.

Aquesta acció s’emmarca en la voluntat del Govern de seguir fent passos cap a la transició energètica i la mitigació de les emissions de CO2, amb la reducció del consum energètic dels habitatges.

tracking