CACERA

La federació calcula que s'han caçat 135 isards

Cabanes ha destacat que ha estat una setmana "molt agradable" en què s'ha vist molts exemplars i no hi ha hagut accidents

Abatuts més de 140 isards en la setmana de la caçaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana de caça de l'isard ha transcorregut, enguany, passada per aigua. Una condició meteorològica, la pluja, que és bona pel caçador, ja que anima als animals a sortir pel bosc, segons ha explicat Josep Maria Cabanes, president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca. Això ha permès que avui al migdia la xifra d'exemplars abatuts ascendís 135.Encara hi ha temps per presentar els últims exemplars a Banders fins demà al matí i el president de la federació espera que s'arribarà als 150 o 155.

Cabanes ha celebrat que ha estat una setmana "molt agradable,malgrat la pluja i que aquesta nit ha gelat" i que "tothom ha vist molts isards".El president de la federació també ha destacat que les jornades s'han desenvolupat sense accidents ni incidències. "Han passat molts excursionistes" que han conviscut amb els caçadors amb "respecte", segons ha explicat. En aquest mateix sentit, ha apuntat que"estem molt contents, perquè avui dia ja no es tira a femelles amb cabrit. Això permet tenir una cabana cada cop més important". També, ha volgut destacar el bon estat de salut dels exemplars.

Per a Cabanes, la caça és important per "regular les espècies", i considera que és una activitat que cal fer "amb seny i respecte, com a tots els països".Govern va autoritzar 165 captures.

tracking