Projectes

FEDA doblarà la producció d'energia a la planta de residus

Calvó presenta als consellers generals el projecte de llei de modificació d’estatuts

Visita institucional al centre de tractament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA assumirà el cent per cent de l’accionariat de Ctrasa una vegada el Consell General aprovi el projecte de llei presentat pel Govern per a la modificació del règim jurídic de l’entitat que gestiona el centre de tractament de residus. L’objectiu de la modificació és que FEDA, que ara disposa del 71,7% de Ctrasa, adquireixi el 28,3% de l’accionariat que té el Govern.

Aquesta modificació ha estat instada en diverses ocasions pel Tribunal de Comptes, que demanava a l’executiu adaptar aquesta “fórmula atípica”, com ahir la va definir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. De fet, la ministra va apuntar en la compareixença a la comissió legislativa d’Economia que “el fet que no s’hagi modificat l’estructura jurídica fins ara no ha suposat cap fre al funcionament de la planta”.

En aquest sentit, la ministra va estar acompanyada del director general de FEDA, Albert Moles, i de la directora financera i de planificació de FEDA, Marta Suñé. Moles va indicar que el pla d’inversions de l’entitat al centre de tractament de residus proposa duplicar la capacitat de generació d’energia de la planta. Moles va apuntar que “l’objectiu és fer inversions com ara la substitució de la turbina, fet que permetrà ser més eficients i flexibles i poder subministrar alhora energia tèrmica a la xarxa de calor provinent de la valorització de residus i també bolcar energia elèctrica”.

Els consellers generals es van mostrar preocupats perquè l’increment de la producció de la planta suposi un augment de les emissions, tot i que tant la ministra com el director de FEDA van descartar que sigui així.

tracking