Cap positiu en els cribratges escolars

Salut registra 5 nous contagis i 47 casos actius, l'hospital segueix sense cap ingressat

L'entrada a l'escola va estar marcada per la pluja.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut ha informat queel docent que ahir va tenir una prova amb un resultat positiu/no del tot concloent, avui ha obtingut un resultat negatiu en la prova diagnòstica de comprovació (TMA), pel que de moment no s’ha detectat cap positiu en els cribratges escolars. Per altra banda, el dispositiu de la segona jornada de retornals centres educatius ha permès cribrar 1.646 persones entre docents, altres professionals i alumnes, tots amb resultat negatiu.

Les dades sanitàries d'avui mostren un petit augment dels contagis davant dels 5 nous registrats en l'última jornada, el que suposa un ascens del total de persones afectades pel virus a 15.083 i els casos actius pujen a 47, un malalt més que ahir. No obstant, la situació epidemiològica es manté estable ja que l'hospital continua sense cap ingressat per Covid-19 ni a planta ni a l'UCI, segons ha informat el Govern. Els recuperats ascendeixen a 14.906 amb dotze altes en les últimes hores i el nombre de traspassats pel virus segueix en 130.

Pel que fa als vacunats, des de l'executiu confirmen que ahir es van administrar més de 900 primeres dosis a joves d'entre 12 i 15 anys. La previsió de Salut és reprendre el procés d'inoculació de vacunes a joves d'aquesta franja el 17 de setembre.

Els cribatges escolars d'ahir deixaven un positiu

Els cribratges activats pel ministeri de Salut al personal docent, altres treballadors i col·laboradors educatius i alumnat que dijous retornava a les aules van deixar només el positiu d’un docent, el qual finalment ha obtingut un resultat negatiu. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla va indicar que en total es van fer 2.507 cribratges amb tests ràpids d’antígens. La ministra va apuntar que “ens hem de felicitar de l’alta participació i agrair a les famílies l’esforç d’omplir els formularis i apostar perquè els alumnes es cribrin, perquè estem parlant de nens petits, i també la implicació de tots els docents i una vegada més de la Creu Roja per tot el desplegament als centres escolars”.

Des del ministeri es va informar que prop del 60% de l’alumnat i del 60% del professorat i col·laboradors dels centres educatius es van adherir al cribratge, que era de caràcter voluntari.

Els tests també es faran a l’alumnat de segon cicle de primera ensenyança que s’han incorporat avui a les classes i al de segona ense­nyança i batxillerat que inicia el curs dilluns vinent. En total, es cribrarà prop d’11.000 alumnes i els tests es repetiran d’aquí a quinze dies i periòdicament al llarg del curs, segons va informar la ministra Vilarrubla.

Pel que fa a la tornada a les escoles, aquest any s’han relaxat algunes de les mesures sanitàries i així, tot i que la mascareta segueix sent obligatòria a les classes, l’alumnat se la podrà treure al pati. Així mateix, la convivència s’amplia al curs i no a la classe com l’any passat, en espera de poder eliminar més restriccions.

MESURES SANITÀRIES

-MASCARETA, A CLASSE

L’alumnat es podrà treure la mascareta al pati, que compartirà amb el seu curs i no només amb la seva classe com l’any passat.

-TAULES DE MENJADOR

Els grups bombolla es mantenen amb els companys del menjador, que hauran de ser els mateixos.

-QUATRE METRES

Les distàncies de seguretat entre classes es mantenen al pati en quatre metres.

REPORTATGE

Il·lusió mútua Il·lusió dels infants i alleujament dels pares era el que la pluja deixava entreveure ahir en la tornada de l’alumnat als col·legis andorrans. Confusió per la porta d’entrada, abraçades amb els companys i pocs plors van ser els protagonistes a l’escola maternal i de primera ensenyança d’Andorra la Vella. En aquest sentit, les primeres tasques van ser ubicar-se als seus llocs a les aules, emplaçar els materials escolars i, els més menuts, presentar-se a les mestres i als nous companys. La directora del departament, Maite Casals, va albirar el moment en què es puguin flexibilitzar les mesures, mentre que el director de l’escola, Sergi Muñoz, es va felicitar perquè les mesures permetran reforçar la sociabilització.

tracking