EDUCACIÓ

Retorn a les escoles amb mascareta i cribratge

L'alumnat de maternal i de primer cicle ha començat aquest matí les classes amb el cribratge per la Covid com a primera tasca

Alumnes de l'Escola andorrana de primera ensenyança de Santa ColomaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dita que assegura que sempre plou quan no hi ha escola ha viscut avui una de les seves comptades excepcions, al menys pel que fa a l'Escola Andorrana de Primera Ensenyança de Santa Coloma. Hi havia escola, de fet és primer dia, i la pluja que des de primera hora del matí s'ha deixat notar a Andorra la Vella ha calmat quan l'alumnat ja seia a les seves respectives classes.

Aquesta circumstància ha afegit una mica de confusió a les ja de per si caòtiques entrades als col·legis, en un inici escolar que està de nou marcat per les mesures sanitàries imposades per les restriccions a les que obliga la pandèmia.

Així, una de les primeres tasques del professorat ha estat recollir els consentiments informats signats pels pares per a que efectius de la Creu Roja procediren a fer el cribratge marcat pel ministeri de Salut.

Per la resta, normalitat, tret de que aquesta escola en concret ha hagut d'activar el pla B d'entrada de l'alumnat i això ha afegit dubtes alhora de saber per quina porta havien d'entrar els seus fills. Res que no haja restat emoció i il·lusió als infants per la tornada a l'escola.

Test a les aules

El curs escolar 2021-2022 ha arrancat aquest matí amb el cribratge a tots els sistemes educatius, el sixième del sistema educatiu francès, tots els alumnes del British College i de la Universitat d’Andorra. El dispositiu previst pel Govern és voluntari i gratuït i té l’objectiu de garantir la màxima seguretat sanitària en el retorn a les aules. Demà serà el torn dels alumnes de primer cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà i els alumnes de segona ense­nyança dels sistemes educatius francès i espanyol. Els darrers a incorporar-se a l’activitat acadèmica seran els alumnes de segon cicle de segona ensenyança del sistema andorrà, i tots els alumnes de batxillerat i formació professional, que estan cridats dilluns vinent.

Precisament, amb motiu del nou curs escolar, el British College inaugurarà avui unes instal·lacions que permetran comptar amb onze noves aules i tres laboratoris.

Primer dia dels curs escolar.

tracking