Els grups accepten escoltar els Cierco

Els tres presidents dels grups parlamentaris que donen suport al Govern accepten una trobada conjunta amb Josep Casadevall

Higini Cierco a l'exterior de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els presidents dels tres grups parlamentaris amb representació al Consell General i que donen suport al Govern es reuniran de manera conjunta aquesta setmana amb l’advocat dels expropietaris de Banca Privada d’Andorra, Josep Casadevall. La trobada s’emmarca dintre de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris que vol dur a terme el representant legal dels germans Cierco, després de la reunió mantinguda amb el cap de Govern, Xavier Espot, avançada dilluns pel Diari i en la qual li va presentar una proposta de pacte per aturar el litigi legal que mantenen l’executiu i els financers arran de la intervenció de l’entitat bancària.

Així ho van confirmar fonts del Consell General, les quals insisteixen en la normalitat de la reunió i l’equiparen a qualsevol petició que cursen al llarg de l’any diverses entitats i persones en l’àmbit particular. En aquest sentit, el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, relata que “l’advocat ens va trucar i ens va demanar una reunió, que farem els tres presidents de la majoria”. Enseñat, va indicar, a més, que “quan hi ha algú que ens vol veure sempre accedim de la mateixa manera”. Envers la proposta, el president demòcrata va voler esperar fins a la presentació que ha de fer l’advocat Josep Casadevall abans de pronunciar-se sobre la mateixa. Una posició que comparteix el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa. “Hi ha hagut un primer contacte amb gent del partit per fer aquesta reunió, però, és clar, abans de conèixer la proposta no ens podem pronunciar”, indica Costa. El Diari va tractar d’obtenir l’opinió de Carles Naudi, president del grup de Ciutadans Compromesos, sense obtenir resposta.

Pel que fa a l’oposició, Susanna Vela, consellera del grup parlamentari socialdemòcrata, va referir-se en termes semblants als seus companys amb relació a la trobada. “Estem oberts a reunir-nos, sempre que sigui necessari. Cal escoltar tothom i hauríem de veure com ens ho expliquen i com ho enfoquen.” Vela va assegurar que hi havia hagut contactes però desconeixia si estava tancada una reunió. Per la seva banda, la consellera general no adscrita, Carine Montaner, no havia rebut ahir cap comunicació en aquest sentit. El Diari tampoc va poder contactar amb el grup parlamentari de terceravia.

tracking