HORITZÓ 23

Govern avalua demanar un nou crèdit al Banc de Desenvolupament

El Govern explora la possibilitat de sol·licitar un nou préstec al Banc de Desenvolupament

La reunió entre el Govern i el CEB d'aquesta setmana.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la visita de la delegació del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) al Principat de dimats passat, el Govern va aprofitar per estrènyer vincles amb els representants de l’organisme internacional. La bona sintonia entre les dues administracions després d’establir la primera línea de col·laboració el setembre de l’any passat ha motivat que l’executiu explori noves vies de finançament a través del Banc de Desenvolupament.

Segons ha pogut saber el Diari, una de les possibilitats que hi ha sobre la taula i que ja han començat a prendre forma és la sol·licitud d’un préstec per a la transformació digital de l’Administració. Aquests treballs estan en fase d’intercanvi d’informació i des del CEB asseguren que veurien amb bons ulls atorgar aquest finançament, ja que encaixa amb la filosofia de contribuir al creixement econòmic i social dels països.

Per part del Govern, la transformació digital de l’Administració és un dels projectes estratègics contemplats al full de ruta de l’executiu anomenat Horitzó 23. Tenint en compte l’envergadura de la reforma, des del ministeri de Finances ja s’estan fent càlculs sobre l’import del préstec a convenir, tenint en compte que l’import sol·licitat no pot sobrepassar el finançament del 50% del projecte, tal com estipula el CEB en el seu reglament. A falta de concretar les xifres, la previsió del Govern és demanar un préstec d’entre cinc i deu milions d’euros per aquest concepte.

LA VISITA DEL CEB PER SEGUIR ELS 12 MILIONS D'EUROS

Dimarts passat una delegació del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) va desplaçar-se al Principat per fer seguiment del préstec de 12 milions d’euros que el Govern va sol·licitar el setembre de l’any passat per fer front a les despeses sanitàries. Els 12 milions, que s’han invertit íntegrament i que s’hauran de retornar en un termini de quinze anys amb un tipus d’interès del 0,1% en el primer tram i del 0,25% en el segon tram, han anat principalment a finançar la compra de respiradors, l’adquisició de vacunes o l’ampliació de personal sanitari, entre altres despeses.

tracking