Una manifestació a Tolosa contra el 'pass sanitaire' acaba amb avalots

Unes 140.000 persones, segons la policia, van mobilitzar-se ahir arreu de França

La policia va dispersar els manifestants amb granades de fum.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una manifestació contra el pass sanitaire va acabar ahir a la tarda amb picabaralles entre un grup dels qui protestaven i les forces de l’ordre al centre de Tolosa. Segons explica La Dépêche, els fets van tenir lloc dues hores després de l’inici de la manifestació, en què van participar 3.500 persones, 2.500 segons la policia. La protesta, que fins aleshores s’havia desenvolupat sense incidents, va començar, sempre segons el rotatiu tolosí, al cèntric carrer de Metz, quan agents de les CRS, les forces antiavalots de la policia francesa, van llançar granades de dispersió contra els manifestants. Aquests hi van respondre tornant-los les granades i llançant-los pedres i paperes. Els projectils van aterrar als peus dels agents.

Alhora, a pocs metres de les forces de seguretat, es van enfrontar activistes d’extrema dreta i extrema esquerra. En aquesta picabaralla, alguns manifestants contraris al certificat sanitari van resultar ferits lleus. Poc abans de les sis de la tarda, molts participants en la manifestació ja havien abandonat la processó per evitar respirar gasos lacrimògens. Al vespre la policia va detenir tres persones.

Les manifestacions contra el pass sanitaire van continuar ahir a França després de dies de protestes, però la mobilització va disminuir. Mentre els organitzadors esperaven un repunt de la participació, les 215 manifestacions organitzades ahir arreu del país gal van reunir menys persones que la setmana anterior. Segons el ministeri de l’Interior francès, unes 140.000 persones van manifestar-se ahir, mentre que 160.000 van fer-ho la setmana anterior.

Tot i això, els manifestants eren una mica més nombrosos a París (prop de 18.500, segons fonts de la policia) que set dies abans (14.500).

En total, 21 persones van ser arrestades, tres de les quals a París, segons el ministeri. Un membre de les forces de seguretat va ser ferit lleu.

tracking