associacions de persones amb discapacitat

El futur de la FAAD, pendent del Govern

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) segueix en suspens, pendent de les accions que la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, va comunicar que encetaria abans de prendre una decisió sobre què ha de passar amb l’entitat. Ara mateix només dues entitats en formen part i els estatuts marquen que per a la supervivència d’aquesta associació d’associacions ha d’haver-hi almenys tres col·lectius integrats. El president d’Amare, l’Associació de malalts reumàtics, fibromiàlgics i de fatigra crònica, Manel Fernández, va explicar que van mantenir fa setmanes una reunió amb Pallarés per exposar-li la situació i que la titular d’Afers Socials els va comunicar que abans de prendre una decisió volia parlar amb la resta d’associacions que al seu dia van integrar la FAAD i que van optar per sortir-ne.

“Volia saber què ha passat, perquè al Govern li interessa que hi hagi una FAAD unida, es digui FAAD o una altra cosa, però que hagi una veu de la discapacitat unida”, va comentar Fernández. Amare és amb l’entitat que treballa per als afectats d’esclerosi múltiple, Trana, les úniques que es mantenen a la Federació i les que defensen la necessitat de l’existència d’aquesta entitat aglutinadora de les diferents associacions que treballen pels discapacitats per tal de cooperar pels objectius que comparteixen. Però el cert és que els desencontres per les diferents maneres de fer han provocat que la FAAD hagi perdut els últims temps el gruix d’entitats que hi estaven representades. Ha succeït amb les històriques com AMIDA però també amb les que tot just s’havien incorporat, com l’Associació de malalties minoritàries. El desmantellament de la Federació va arribar quan tot just es treballaven uns nous estatuts i Fernández va assenyalar que estan a l’espera del que els comuniqui la ministra per activar o no la dissolució seguint les pautes que donen els estatuts vigents.

El president d’Amare va assenyalar que no hi ha hagut contactes “oficials” amb les entitats que van abandonar l’agrupació. Una Federació que va néixer el 2007 i que va començar a patir problemes la tardor passada, quan es va materialitzar tres baixes seguides. El passat mes d’abril era AMIDA la que abandonava el vaixell comú i la baixa definitiva de l’Associació per la Síndrome de Down deixava la FAAD amb només dues integrants.

tracking